Vaga de neteja
Part Forana 15/07/2022

Negueruela intervé en la negociació per desconvocar la vaga de neteja viària d'Alcúdia i sa Pobla

Així n'ha informat el secretari general de la Federació de l'Hàbitat de CCOO a les Balears, Miguel Pardo

ARA Balears
1 min
La neteja viària i la gestió de residus són alguns dels serveis que els municipis volen continuar portant sense interferència de l'Estat.

PalmaFa dies que les reunions per desconvocar la vaga de neteja viària a Alcúdia i Sa Pobla estan estancades i l'empresa i els sindicats no arriben a un acord. Aquest divendres es fa una altra reunió i aquesta vegada, segons ha informat el secretari general de la Federació de l'Hàbitat de CCOO a les Balears, Miguel Pardo, a Europa Press el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern, Iago Negueruela, fa de mediador.

Així, a la reunió, a més de l'empresa, els sindicats i els batles, hi ha hagut el conseller i, segons Pardo, "s'ha avançat una mica en les negociacions". En aquests moments, la principal proposta que l'empresa ha posat damunt la taula és fer possible que Inspecció de Treball intervengui i que determini els vehicles que no estan en condicions per sortir al carrer. A més, si s'arriba a un acord, aquesta revisió es podria dur a terme entre aquest dissabte i dilluns que ve.

Tot i això, les negociacions, que han començat a les 13 h, encara continuen i ara ja no hi ha els batles dels dos municipis afectats per l'inici de les festes populars. A la taula encara hi ha representació municipal. Això sí, encara que els sindicats acceptin les condicions que es plantegin, la vaga no es desconvocarà fins que els treballadors la ratifiquin amb els seus vots, ha dit Pardo.

stats