Part Forana 17/07/2018

130 negocis hostalers de Manacor se sumen al reciclatge de vidre

Hi haurà 40 contenidors especials per facilitar l'abocament de residus

Ara Balears
1 min
Els poals contenidors que seran entregats a establiments perquè col·laborin en la campanya.

ManacorL'Ajuntament de Manacor i Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge d'envasos de vidre, posen en marxa un pla integral per incrementar el reciclatge d'aquest tipus de residus als establiments hostalers de les zones costaneres. La campanya 'Pren nota, recicla vidre' arribarà a més de 130 establiments de tota la zona de costa de Manacor.

Està previst instal·lar 40 contenidors especials que faciliten l'abocament del vidre procedent d'hotels i restaurants. Es lliuraran més de 100 poals a les empreses que s'hagin adherit a la campanya de reciclatge per facilitar el transport i el reciclatge dels residus d'envasos de vidre.

En aquesta edició, el municipi de Manacor s'uneix a la campanya per augmentar la recollida selectiva d'envasos de vidre. Amb aquest objectiu es faran més de 370 visites d'informació i sensibilització als professionals hostalers i i s'instal·laran prop de 40 contenidors especials.

L'exemple de s'Illot

Als nuclis costaners com s'Illot, l'estiu és una època fonamental per incrementar el reciclatge del vidre. El turisme i l'augment poblacional, així com l'increment del consum en el sector hostaler, impliquen que durant aquest període es recicli aproximadament el 30% dels residus d'envasos de vidre de tot l'any. A més, la col·laboració del sector hostaler és clau, ja que genera gairebé el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús.

Pel que fa al nombre de contenidors, Manacor presenta una mitjana aproximada de 262 habitants per contenidor i disposa actualment de més de 150 contenidors per a la fracció d'envasos de vidre instal·lats a tot el municipi. Segons les últimes dades del 2017, Manacor va reciclar 782.761 quilograms de vidre, cosa que suposa que cada habitant en va reciclar una mitjana de 19 kg.

stats