Part Forana 22/07/2020

El Nàutic de Portocolom, en crisi després de dues convocatòries fallides d'eleccions

La comissió electoral rectifica la junta del club i fixa l'11 de setembre per elegir un nou equip rector

Ara Balears
2 min
El Nàutic de Portocolom es troba a un dels marges del districte urbà de Sa Capella.

FelanitxEl Club Nàutic de Portocolom, un dels més importants de Mallorca, amb 400 socis, ha entrat en una espiral d'enfrontament després de dues convocatòries d'eleccions fallides. La primera va ser el 10 de març, i es fixà la votació a nova junta per al 17 d'abril. Però la situació de pandèmia va impedir que les eleccions es duguessin a terme.

La segona convocatòria es va produir el passat 17 de juliol, durant una agitada assemblea general extraordinària, convocada en principi per aprovar el comptes del 2018 i el 2019. Aleshores, la presidència de la junta va comunicar que les eleccions serien el 31 de juliol, cosa que vulnera els estatuts, que fixen un mínim de 30 dies entre la convocatòria i el pas per les urnes.

Aquesta darrera decisió ha donat peu a moltes crítiques cap a la junta rectora i ha obligat a intervenir la comissió electoral del club que, en reunió extraordinària, el passat dia 19 va esmenar la junta i va fixar les eleccions per a dia 11 de setembre.

Comunicacions endarrerides

I és que, a més, molts dels socis encara no han rebut actualment la comunicació de les eleccions per a dia 31 de juliol, segons han informat membres del club. També hi ha dubtes sobre els terminis reglamentaris per donar peu a presentar una candidatura alternativa a la junta actual, que presideix Climent Garau Albons.

No obstant això, els darrers acords de la comissió electoral alerten que si la junta actual manté les eleccions per a dia 31 de juliol, "aquesta comissió presenta la dimissió". Des de l'ARA Balears s'ha intentant sense èxit recollir l'opinió del president per saber si la junta acatarà o no la decisió de la comissió electoral.

Tot apunta que, a més de la junta del president Garau, que du vuit anys al càrrec, hi ha un grup de socis que volen presentar una candidatura alternativa. "Hi ha molts socis descontents amb la gestió de Garau i la resta de membres de la junta actual", expliquen en una nota els crítics.

En aquest sentit, es recorda que la situació de crisi va prendre força amb la dimissió d'un vocal de la junta rectora, el mes de desembre del 2019, que anuncià que deixava de pagar les quotes "fins que el president hagués liquidat els deutes que tenia amb el club, de més d'un any enrere". El vocal també va al·legar que marxava per no haver de signar els comptes del 2018 i el 2019, "que no duen la data real de la signatura", s'explica en la nota dels crítics.

stats