Part Forana 27/11/2019

El gas natural ja arriba a un 60% de les llars del municipi de Llucmajor

Redexis ha instal·lat 31 quilòmetres de canalització per atendre la demanda de 12.000 habitants

Ara Balears
2 min
Imatge d'un dels dipòsits reguladors de Redexis.

LlucmajorL'Ajuntament de Llucmajor continua apostant pel desenvolupament del gas natural i ho fa a través de la companyia integral d'infraestructures energètiques Redexis, que ha invertit 2,5 milions d'euros a fer arribar aquesta energia a les llars i empreses del municipi.

Actualment, més de 2.700 habitatges del nucli urbà de Llucmajor tenen accés a la xarxa de gas natural, la qual cosa suposa prop del 60% dels habitatges del municipi.

La companyia ha destinat aquesta inversió a la construcció d'una planta de gas natural liquat situada a la zona de Son Gall, en funcionament des del maig del 2018, i al desenvolupament de 30,7 quilòmetres de xarxes de distribució per facilitar aquesta font d'energia neta a més de 12.000 ciutadans, empreses i negocis.

El batle, Eric Jareño, s'ha reunit amb el director regional de Redexis a Balears, Hernando Rayo, per fer un seguiment del projecte que fa la companyia a la localitat. "Volem fer de Llucmajor un municipi sostenible i, per això, apostam i donam preferència a l'ús d'energies netes i renovables com és el gas natural. La nostra aposta pel medi ambient i la seva preservació és total i absoluta i farem tot el que estigui a la nostra mà per desenvolupar polítiques no invasives ni contaminants", ha declarat Jareño.

Canalització

Les obres de canalització ja s'han duit a terme a les zones de la ronda de Migjorn, els carrers del Grup Escolar, de la Marina, del Convent, de Campos i Major. El projecte en conjunt preveu fer arribar el gas a la totalitat del municipi.

Alguns dels principals edificis municipals ja disposen de subministrament de gas natural, entre els quals hi ha la piscina municipal o l'Institut d'Ensenyament Secundari del municipi.

L'activitat de Redexis a Llucmajor està contribuint al creixement i el desenvolupament competitiu del municipi i a incrementar el benestar i la qualitat de vida dels seus ciutadans, que podran gaudir de manera segura d'una energia econòmica i eficient amb múltiples avantatges, com ara més comoditat, més seguretat i un major estalvi en la factura, segons la companyia.

stats