Part Forana 02/04/2018

El Museu del Calçat i la Pell d'Inca reestructurarà l'exposició permanent

Un empresa especialitzada redissenyarà la mostra i en renovarà els continguts

Ara Balears
1 min
La regidora Antònia Sabater, vora el batle i la directora del museu, donant compte dels futurs canvis al recinte.

IncaEn el marc dels plans de millora i difusió del Museu del Calçat i de la Pell, l'Ajuntament d'Inca ha contractat una empresa per dur-hi a terme una nova disposició museogràfica de la col·lecció permanent. "L'objectiu és fer-hi una reestructuració de continguts i una renovació de disseny, ja que l'exposició actual no s'adapta als estàndards d'exhibició d'una col·lecció museogràfica", ha explicat Antònia Sabater, regidora delegada del Museu del Calçat i de la Pell.

L'empresa especialitzada, Go Mas Go Projectes i Produccions, ha estat contractada mitjançant concurs. Go Mas Go realitzarà el disseny, la producció i el muntatge de l'exposició permanent al primer pis de l'edifici. El jurat tècnic n'ha valorat la capacitat per reutilitzar de manera original i creativa el mobiliari expositiu actual, una proposta de disseny amb solucions originals per a la compartimentació de l'espai i la diferenciació dels àmbits de l'exposició conservant l'essència de l'espai diàfan de la sala. D'aquesta manera, la intervenció s'adaptarà als requeriments i necessitats formulats per la direcció del Museu del Calçat i de la Pell.

La finalitat de tot plegat és renovar la museografia d'acord amb el nou discurs expositiu, tot aprofitant, si escau, alguns dels elements que ja hi ha actualment: vitrines, il·luminació, audiovisuals, etc. Aquesta acció s'emmarca en les accions urgents previstes per a l'any 2018 perquè el Museu del Calçat i de la Pell sigui reconegut oficialment com a museu i pugui optar a tot un seguit d'ajudes i subvencions.

stats