Part Forana 12/08/2021

El Museu del Calçat i de la Indústria d'Inca, candidat al premi Museu Europeu de l'Any

Es tracta del guardó més important d'Europa pel que fa al sector museístic

ARA Balears
1 min
El museu d'Inca aposta pel diàleg intercultural.

Palma El Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca ha estat preseleccionat per rebre el premi al Museu Europeu de l'Any (European Museum of the Year Award –EMYA–) atorgat pel Fòrum Europeu dels Museus sota els auspicis del Consell d'Europa, segons ha informat aquest dijous l'Ajuntament del municipi. La galeria rebrà aquest dissabte la visita d'una jutgessa internacional procedent de la Gran Bretanya per valorar in situ el seu treball des de la reinauguració a final del 2018.

Aquest premi anual és considerat el més important del sector museístic europeu i s'atorga a una galeria d'art que s'hagi ampliat o modernitzat els darrers tres anys i que "atregui un públic ampli en un ambient únic". El guardó –que es concedeix segons les recomanacions del jurat de l'EMYA, del Comitè de Cultura, Ciència i Educació del Consell d’Europa– valora també els treballs que posin èmfasi en temes de rellevància europea i que incloguin valors de democràcia, tolerància, drets humans i interculturalitat.

Cal recordar que el Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca ja va ser guardonat l’any passat amb el Premio Ibermuseus d’Educació 2020 pel seu projecte Un objecte, tres visions. Museu virtual d’Integració. La finalitat d’aquesta iniciativa era reivindicar el treball artesanal de producció del calçat típic de la capital del Raiguer, amb la intenció d'incentivar la recuperació econòmica del sector.

stats