Part Forana 02/10/2017

Muro torna a obrir el teatre municipal després de la rehabilitació

El projecte ha estat finançat pel Consell de Mallorca

Ara Balears
2 min
El recinte escènic municipal s'ha estrenat amb diverses actuacions musicals.

MuroEls murers ja poden gaudir del Teatre Municipal de Muro. L’espai escènic ha tornat a obrir les portes al públic, després de les obres de reforma i rehabilitació realitzades. El projecte, finançat a través del Pla especial d'ajudes 2016-2017 a les corporacions locals del Consell de Mallorca, ha tingut un pressupost de 137.500 euros.

Les obres s'han realitzat en funció del projecte de reforma per a la consolidació estructural parcial i supressió de barreres arquitectòniques, signat per l'arquitecte Joan Oliver Fornés, i executades per Construccions Ferriol Florit. La reforma ha consistit en la consolidació de l'estructura de fusta que suporta la coberta del pati de butaques i la reparació de l'empenta de la coberta sobre l'ampit, incloent la substitució del fals sostre i de la instal·lació d'il·luminació d'aquesta zona.

També s'ha restaurat el forjat de l'escenari i s'han suprimit les barreres arquitectòniques mitjançant l'adequació de l'accés del carrer de Joan Carles I i la incorporació d'un lavabo adaptat. La substitució del paviment del pati de butaques i la instal·lació de mesures de protecció contra incendis han estat les actuacions que han completat la rehabilitació del teatre.

‘Ramon Llull per a tots’

La gala inaugural del nou Teatre Municipal de Muro, celebrada aquest diumenge, va consistir en la presentació del CD 'Ramon Llull per a tots', a càrrec de la Banda de Música Jove Unió Artística Murera i el cantautor Joan Manel, sota la direcció de Sebastià Llinares.

El teatre s'ha omplit de gom a gom, amb públic de totes les edats.

El delegat de Cultura de l'Ajuntament, Miquel Porquer, ha mostrat la seva satisfacció per la gran acollida del públic assistent a l’acte inaugural. "Hi havia molta expectació al poble per saber com havia quedat el teatre després de les obres i el resultat ha estat més que positiu. Muro necessitava un espai escènic com aquest, ja que es tracta d’un municipi amb grans inquietuds culturals i que té moltes associacions i entitats que necessiten un espai per desenvolupar-hi la seva activitat", ha explicat el regidor.

stats