Part Forana 07/02/2017

Muro prepara la tercera excavació arqueològica al jaciment de Son Serra

Tindrà lloc del 13 al 24 d'aquest mes i està oberta al voluntariat, prèvia inscripció

Ara Balears
2 min
La propera excavació al jaciment de Son Serra serà la tercera intervenció.

MuroL’Ajuntament de Muro arrenca la tercera campanya arqueològica, que es durà a terme del 13 al 24 de febrer en horari de matins i és gratuïta per als interessats, que hi poden participar prèvia inscripció.

Segons ha explicat el regidor de Cultura, Miquel Porquer, "enguany farem una nova passa per conèixer i conservar millor el jaciment de Son Serra, realitzant tasques d’excavació, restauració, neteja de vegetació, topografia i tractament de materials arqueològics, per saber una mica més dels avantpassats que vivien al nostre municipi durant la prehistòria".

Ubicat dins els terrenys d'un agroturisme de titularitat privada, es tracta d'un jaciment de l’època talaiòtica situat a la finca de Son Serra, entre Muro i Can Picafort, on fins ara s'han localitzat tres edificacions en bon estat de conservació: un talaiot circular, un de quadrat i un recinte rectangular. Una de les hipòtesis sobre la funció del jaciment de Son Serra és que tingués un ús cerimonial, ja que inclou talaiots quadrats, emprats per a aquests usos.

El febrer de 2015 es va realitzar la primera campanya després de la signatura d’un conveni de col·laboració amb el propietari de la finca on s’ubica el jaciment. “La tercera campanya és la de la consolidació del projecte”, ha dit el regidor.

Una vegada acabada la feina de camp, s'organitzarà, com ja és costum, una jornada de portes obertes, per tal que els interessats puguin accedir al jaciment i veure les tasques que s’hi han duit a terme.

La tercera campanya d’arqueologia a Muro està dirigida pels arqueòlegs Jordi Hernández-Gasch, Bernat Burgaya, Marga Rivas i els restauradors Antoni Puig i Marga Munar. Segons ha comentat l’arqueòloga Marga Rivas, "l’objectiu és acostar el món de l’arqueologia a aquelles persones que tenen inquietuds en aquest camp, i especialment a tots els murers i mureres que, mitjançant la investigació del jaciment de Son Serra, poden reconèixer part del seu passat i les seves primeres arrels".

Els voluntaris que vulguin prendre part en la campanya poden fer la inscripció mitjançant el correu electrònic: muroarqueologia@gmail.com i informar-se al perfil de Facebook: Jaciment Arqueològic de Son Serra – Muro @JacimentSonSerraMuro.

stats