Els municipis de la serra de Tramuntana analitzen les conductes "incíviques" dels conductors a l'Ma-10

L'Ajuntament de Banyalbufar i l'associació Tramuntana XXI han impulsat la reunió per fer front al problema comú entre els vuit pobles

Representants dels vuit pobles de la serra de Tramuntana s'han reunit aquest dimecres per abordar els problemes que pateixen per les conductes "incíviques i temeràries" dels conductors de motos i cotxes a la carretera Ma-10, que travessa la serra de Tramuntana. L'Ajuntament de Banyalbufar i l'associació Tramuntana XXI han convocat la trobada.

La carretera registra excessos de velocitat i pràctiques perilloses, a més de "renous greus, impropis d'un paratge natural Patrimoni de la Humanitat", segons assenyala EFE. Afegeix que aquests renous, a més, molesten tant els veïns com els visitants.

La reunió ha estat impulsada pel batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà, i l'associació Tramuntana XXI, una associació que dona suport a les institucions municipals i als afectats per solucionar aquest problema "històric". Hi han assistit els batles de Valldemossa, Nadal Torres; Deià, Lluís  Apesteguia ; Fornalutx, Xisco  Marroig ; Esporles, Maria Ramon; Escorca, Antoni  Solivellas , i Selva, Joan  Rotger . La tinent de batlia, Catalina Moragues, i el regidor Mateu Vallori hi han assistit en representació del municipi d'Estellencs.

La reunió s'ha saldat amb l'acord per impulsar accions coordinades conjuntament pels municipis i l'associació Tramuntana XXI, que es donaran a conèixer pròximament.

Joan  Juan , membre de la junta de Tramuntana XXI que també ha estat present a la reunió d'aquest dimecres, assenyala que "els municipis afectats se senten impotents: després d'anys de reivindicacions perquè es prenguin mesures, continuen patint els forts renous i la perillositat generada per cotxes i motos amb conductes temeràries a la carretera".