Part Forana 06/02/2019

Els municipis de Mallorca destinaran un terç de les ajudes del Consell a millorar l'accessibilitat

La institució insular ha diagnosticat 1.552 espais d'ús públic en tres anys

M. Barceló
2 min
Els representants municipals a la plaça del Jardí a Costitx, un espai infantil totalment adaptat.

CostitxLa convocatòria del Consell de Mallorca 2028-2019 per a inversions municipals estableix que gairebé un terç de la partida pressupostària s'ha de destinar a projectes d'eliminació de barreres arquitectòniques. Amb aquesta premissa, dels 9,3 milions d'euros concedits a municipis de menys de 20.000 habitants, 3,4 milions han de destinar-se a actuacions que millorin les condicions d'accessibilitat universal. En total, s'han previst 58 intervencions.

L'impuls a l'accessibilitat es fa a partir de la diagnosi que han fet tècnics del Consell municipi per municipi. Aquest dimecres dematí, el president de la institució, Miquel Ensenyat, s'ha reunit a Costitx amb representants locals i els ha lliurat la guia personalitzada en què figuren les necessitats d'actuació per aconseguir uns nuclis urbans i unes instal·lacions públiques més accessibles.

La supressió de barreres arquitectòniques serà obligatòria perquè els ajuntaments que tenen atorgades ajudes del Consell per a infraestructures puguin accedir-hi. "És una passa més cap a una Mallorca a l'abast de tothom i sense distincions", ha destacat Ensenyat, davant representants de 14 dels 50 municipis diagnosticats.

Anàlisi d'espais i edificis públics

Les guies resultants de les diagnosis fetes municipi per municipi, després d'avaluar 1.552 espais i edificis públics en tres anys, són un treball de gran valor a l'hora de planificar les futures obres.

Així, els ajuntaments hauran de preveure intervencions finançades pel Consell, "dirigides a habilitar entorns i serveis de manera que siguin utilitzables i practicables per tots els ciutadans en condicions de seguretat, comoditat i de la manera més autònoma possible".

Antoni Salas, batle de Costitx, ha tancat l'acte d'entrega de les guies d'intervenció en espais públics per tal d'eliminar el màxim de barreres arquitectòniques, assegurant que el pla del Consell és una prova més que "aquesta ha estat la legislatura de l'enteniment, en què qui hi guanya és la ciutadania".

stats