Part Forana 18/07/2017

Una mostra de cuina amb molts gustos omple el passeig de Portocristo

Segons el delegat municipal, la convocatòria permet copsar el potencial gastronòmic del municipi

Ara Balears
2 min
L'oferta culinària fou molt variada de plats amb el peix i el marisc com a estrelles.

PortocristoLa XVII Mostra de Cuina Marinera de Portocristo ha tornat a congregar molta gent amb motiu de les festes del Carme, amb ganes de tastar el menú fet amb productes de la mar. Aquest dilluns vespre, l'expectació era màxima a totes les entrades habilitades al passeig de la Sirena i en obrir les portes del recinte una munió de gent començà a visitar els diferents estands gastronòmics.

Aquest acte és "una festa que permet mostrar el potencial turístic, gastronòmic i vitivinícola de luxe que tenim a Portocristo i a tot el municipi de Manacor", ha explicat el delegat de Portocristo, Joan Gomila. Els residents i visitants ben aviat ompliren el recinte del passeig de la Sirena i de l'aparcament situat just al costat i va ser necessari fer cua per tastar alguns dels plats que s'oferiren durant la nit.

Amb tot, els que ahir varen gaudir de la XVII Mostra de Cuina Marinera varen poder tastar els vuit plats i molts dels vins que ahir s'oferien davant la badia de Portocristo. Al restaurant El Patio elaboraren plats de gall amb salsa de mostassa i, de postres, brownie amb almívar de llet. Des del restaurant Can Toni idearen paella de verdures i bacallà com a plat principal, mentre que de plat dolç oferiren bescuits de figues amb caramel de nous i pinyons.

Els responsables del restaurant Cala Beach oferiren 'fiocchis' amb salsa de gorgonzola, nous i essència de trufa; a més de tataki mixt de tonyina, salmó, salsa de soja, guacamole i alvocat. De postres donaren a tastar trufes de xocolata amb cruixent d’ametla. De les cuines del bar Lulumba sortiren racions de tumbet de rajada, que els assistents a la Mostra de Cuina Marinera pogueren assaborir abans de tastar el gató amb gelat.

Els vins foren a càrrec dels cellers Miquel Gelabert, Pere Seda, Toni Gelabert, Pere Seda i Son Vell i els Cafès Samba oferiren cafè als assistents. A més, i com a novetat, la música jazz en directe va amenitzar la vetllada. Per accedir a la XVI Mostra de Cuina Marinera n'hi hagué prou de comprar tiquets per menjar, que costaren 2,5 euros, i no feia falta comprar cap altre tipus d'entrada. Els tiquets es pogueren adquirir durant la mostra o anticipadament a les oficines de turisme de Manacor i Portocristo i a la delegació municipal de Portocristo.

stats