Mor l'històric exbatle de Santanyí Cosme Adrover

Conegut com 'Don Cosme', va ser batle del poble durant els primers 20 anys de democràcia 

Cosme Adrover, exbatle de Santanyí i conegut com a 'Don Cosme', ha mort aquest dilluns a 96 anys. Adrover és la figura més rellevant de l'època democràtica del municipi santanyiner, on fou batle durant 20 anys, des de 1979 a 1999, amb majories absolutes per Aliança Popular i després pel PP.

El 1999 es presentà a les eleccions locals com a Convergència del Municipi de Santanyí, després d'una escissió dins el PP, amb Miquel Vidal presentant-se com a alternativa dins la formació conservadora. Però poques setmanes abans d'iniciat el primer mandat municipal del segle XXI, tres dels quatre regidors del nou grup conservador deixaren Convergència per donar suport a Vidal com a batle del PP, amb la qual cosa Cosme Adrover quedà tot sol.

El 2003, l'incombustible polític va fer costat al partit Unió Mallorquina. Aleshores, ja deixà la política activa. Adrover fou diputat (1991-1995) amb Gabriel Cañellas a la presidència del Govern autonòmic. Durant el mandat municipal 1991-1995, Adrover va presidir un consistori sacsejat pel conflicte de la urbanització de Cala Mondragó, que va concloure amb la compra pública d'una part de la gran finca, en aquell moment en mans d'una promotora alemanya, que es convertiria en el nucli de l'actual parc natural.

La batlessa d'ara, Maria Pons (PP), ha declarat que Santanyí "ha perdut un gran polític i una gran persona", i n'ha recordat l'homenatge públic que li reté el consistori actual el febrer d'enguany, juntament amb dos exbatles més.