Part Forana 20/12/2021

Mor Bernat Cifre 'Garrit', investigador i divulgador de l'obra de Miquel Costa i Llobera

Pollença diu adeu al seu veí coincidint amb el centenari de la mort del poeta a qui Cifre ha dedicat gran part del seu estudi i recitals

ARA Balears
1 min
Bernat Cifre recitant 'El Pi de Formentor'

Bernat Cifre Garrit, un dels més apassionats estudiosos i divulgadors de l'obra de Miquel Costa i Llobera, ha mort a 86 anys. L'Ajuntament del municipi ha enviat un missatge de condol a la família i amistats: "L'enyorarem i el tindrem present a la nostra memòria com un dels prohoms de Pollença", diu un comunicat.

Cifre va néixer a Pollença el 1935 i va dedicar part de la seva vida a recitar els versos més memorables de Costa i Llobera, a través de la seva passió per la música i la poesia. De fet, la mort de Cifre coincideix amb el centenari de la mort del gran poeta pollencí.

Com a membre de la Fundació Rotger Villalonga, dins la qual exercí diversos càrrecs, Cifre va organitzar múltiples esdeveniments per mantenir viva la vida i l'obra del poeta de la Renaixença, per difondre'n el coneixement.

A més, Bernat Cifre va ser un assistent assidu dels concerts del Festival de Música de Pollença i formà part del seu patronat fins que es va dissoldre, no debades la música era l'altra gran passió seva i n'era un gran entès. "El recordarem també en la seva faceta d'organista i membre del cor de Pollença, i com a participant molt actiu de la vida cultural del poble en general", expliquen des del Consistori.

Pel que fa a la formació acadèmica, l'any 1999 va llegir la seva tesi doctoral en Filologia Llatina a la Universitat de Barcelona sobre Costa i Llobera i el món clàssic, un treball que reflecteix una dedicació molt intensa de l'autor i de les referències clàssiques en el poeta pollencí.

stats