Part Forana 30/10/2018

Montuïri rebaixarà fins un 40% la taxa de fems a qui recicli correctament

Els generadors de residus que s'apuntin al programa d'ITR hauran de permetre que els revisin el triatge

M. Barceló
1 min
El consistori ha aprovat per unanimitat el nou programa de reciclatge municipal.

MontuïriLa nova ordenança reguladora de la taxa per al servei de recollida, tractament i eliminació de residus que ha aprovat l'Ajuntament de Montuïri en el seu darrer ple permetrà que els propietaris d'immobles puguin arribar a estalviar fins a un 40% a partir del 2019.

La nova regulació de l'ordenança preveu la posada en marxa d’un programa d’Inspecció Tècnica de Residus (ITR) mitjançant el qual els generadors de residus hauran de permetre que es revisi el compliment de les normes a l'hora de triar i decantar els fems.

Amb la finalitat d'incentivar econòmicament el reciclatge per fraccions, s’estableix una taxa diferenciada amb dos preus per als habitatges i les empreses. El preu reduït serà per als habitatges o empreses que s’adhereixin al programa ITR i en compleixin les condicions, mentre que la taxa ordinària s'aplicarà als que no les compleixin o bé no es vulguin adherir a la campanya.

La taxa de residus sòlids urbans es manté amb les seves quanties, però amb la nova ordenança es crea una taxa diferencial per a totes aquelles persones que es vulguin apuntar al programa d'inspecció. D’aquesta manera, l’Ajuntament farà una rebaixa d'entre un 30% i un 40% als que reciclin correctament. La taxa actual és de 195 euros per domicili i es pot reduir fins als 120.

Segons el batle, Joan Verger (MÉS), "amb aquesta nova ordenança, des de l’Ajuntament premiarem les persones que volen reciclar més i de manera correcta". "Creim en les polítiques ecologistes i que serveixin per fomentar el reciclatge i la reducció de residus, i així ho demostram amb aquesta nova ordenança", afegeix el primer mandatari montuïrer.

stats