Preservació
Part Forana 25/03/2014

Moció del PSOE-Pacte per evitar un hotel a la Conillera

Presenten una moció urgent contra l’hotel a la Reserva Natural

David Ventura
2 min

Eivissa.El grup PSOE-Pacte del Consell d’Eivissa va anunciar que presentarà en el pròxim ple del Consell Insular d’Eivissa una moció per via d’urgència per defensar la preservació de l’illot de la Conillera. La moció es presenta després que Grupo d’Empresas Matutes anunciàs la intenció de crear-hi un hotel. El grup progressista considera que la normativa “és taxativa respecte dels usos permesos i en cap cas no es preveu l’autorització d’activitats turístiques”, va explicar la consellera Pepa Marí.

Protecció

Així, segons Marí, el Pla d’ordenació de recursos d’aquesta zona, que està en vigor des del 2002, estableix per als illots de la Reserva el grau de protecció més elevada, prohibint expressament les activitats en aquesta zona, i no només les turístiques. Mentre que a la zona de l’antic Parc Natural de Cala d’Hort, que estava regulat pel mateix PORN, sí que es permetien establiments com agroturismes, els illots són “àrees de protecció estricta”, on ni tan sols es pot desembarcar si no és amb una autorització expressa.

Així, el grup del PSOE-Pacte es considera “alarmat” pel que qualifica com el “silenci de Vicent Serra i del Partit Popular respecte del projecte d’hotel a la Conillera”. Per aquest motiu, considerà “urgent” un pronunciament del ple en defensa de la legalitat i de la protecció dels espais naturals. A més, segons Pepa Marí, aquest tipus de projectes van en contra de la imatge turística d’Eivissa, ja que “els nostres principals mercats valoren la protecció del medi ambient i no que es desprotegeixin els espais”.

Conservació

PSOE-Pacte “no permetrà un canvi a la normativa” per permetre activitats turístiques a cap dels illots protegits. “Si el propietari vol desembarcar-hi, ho pot fer, però el que no pot és construir-hi un hotel i que hi hagi un trànsit continuat de turistes a la Conillera”, va sentenciar Pepa Marí.

En el text final de la moció que es presentarà aquest divendres, es demana al Govern balear que “vetlli pel compliment de la legalitat vigent respecte de la Reserva Natural del Vedrà, es Vedranell i els illots de Ponent, que no preveu usos turístics a l’illot de la Conillera”, que pronunciï clarament el seu rebuig al projecte d’hotel anunciat per a l’illot de la Conillera i que insti el govern a augmentar els recursos econòmics que es destinen a la conservació dels parcs i reserves naturals.

stats