Les millors estampes pageses acompanyen les Beneïdes de Manacor

L'acte ha servit per repartir els premis dels concursos de mostradors, de foguerons i de dibuix escolar

Manacor ha recuperat les millors estampes pageses durant les Beneïdes d’enguany, que s’han pogut veure a la plaça Ramon Llull com a punt d’arribada de les  15 carrosses de tracció mecànica, els carruatges, i els nombrosos cavallistes i comparses. Tot Manacor ha honrat Sant Antoni i la desfilada ha pogut lluir de la millor manera, amb el rector, Andreu Genovart, repartint l’aigua beneïda com a símbol protector.  

Des de l’avinguda Baix des Cos passant per la plaça Ramon Llull i seguint cap a Via Portugal, el recorregut ha resultat espectacular per la nombrosa assistència de públic a banda i banda de les vies i també per la varietat temàtica que ha acompanyat a la desfilada.   Entre les protagonistes de les Beneïdes, Amàlia, recent nada fa tres setmanes, s’han convertit en la petita estrella de la desfilada, així com molts participants que porten dècades sent fidels a la cita. També s’ha agraït la presència de cavallistes que han arribat de diversos punts de l’illa: Sóller, Alqueria Blanca, Sineu, Ariany i Vilafranca, per acompanyar a la sempre nombrosa representació local.  

Premis de carrosses

Els carros, les muntures, els cabriols, les eines antigues, la vestimenta a l’ampla, i els animals millor presentats han sigut premiats. El primer guardó ha estat pels Amics dels Morers; el segon premi per la Caseta de l’hort presentada pels Amics des Pou Nou; el quart premi per la carrossa de l’APIMA de l’escola Sa Torre; el quart per la recreació de la nevada de dia 17 de gener de l’any passat que ha presentat l’AMIPA del col·legi Sant Francesc i el cinquè premi ha estat per la carrossa 'Anam tots a completes'.

També s’han entregat els premis de la VII Mostra de dibuix infantil de Sant Antoni, a més dels tres premis del concurs de mostradors. Pel que fa als foguerons, el primer classificat en el concurs d’enguany ha estat El dimonió, el pèl; el segon classificat el fogueró del Bar Can Roseta i el tercer la foguera del bar Cas Gallo. El quart classificat ha estat el fogueró de l’AMIPA de Sant Viceç de Paül i el cinquè ha estat el fogueró del bar Mingo.