El pont militar d’Artà entrarà en funcionament aquest dimarts

Substituirà, provisionalment, el pont que es va esfondrar el passat 9 d'octubre durant els aiguats que castigaren el Llevant de Mallorca

El pont militar desmuntable d’Artà entrarà en funcionament aquest dimarts, atès que l’Exèrcit de Terra iniciarà la instal·lació del pont Bailey diumenge. Dilluns es preveu que s'asfaltin els vials d’accés a la infraestructura i, dimarts, si les condicions meteorològiques ho permeten, es reobriria al trànsit al migdia.

El Ministeri de Defensa va autoritzar el 12 de novembre que s’instal·làs el pont que varen sol·licitar el Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Artà, després que el passat 9 d’octubre els aiguats fessin caure la passarel·la que dona accés a la població. El pont autoritzat és un pont Bailey T-S de 15,24 metres de longitud, calçada de trànsit de cinc metres i un pes màxim autoritzat de trenta tones. L’Exèrcit de Terra instal·larà aquesta infraestructura i ho farà a través del regiment de pontoners de Saragossa i d’especialistes enginyers. 

Regulació del trànsit

La circulació pel pont provisional es farà en un únic sentit, d’entrada a Artà. I pel que fa a la sortida d’Artà en direcció a la Colònia de Sant Pere es farà per la carretera de Manacor, camí de la Calobra i camí de Carrossa. Si és necessari, per motius excepcionals, es podrà regular el trànsit alternatiu pel pont amb semàfors.

La limitació de velocitat quan es travessi el pont serà de 20 km/h i la distància mínima entre vehicles haurà de ser de cinc metres. A més, per motius de seguretat, la passarel·la es tancarà de 23 h a 7 h del matí. Una altra de les mesures acordades és que, en cas d’avís meteorològic taronja per pluges a la zona, la Policia Local d’Artà i el personal tècnic de la Direcció Insular d’Infraestructures i Mobilitat vigilaran el pont de manera permanent.