SON SERVERA

Els 1,4 milions de superàvit serviran per “pagar les factures en 30 dies”

El tancament del pressupost serverí del 2013 ha donat un superàvit d’1.407.311,11 euros. Aquesta és la diferència que hi ha hagut entre els ingressos de l’Ajuntament i les despeses, “que s’han reduït un 3% respecte de la xifra pressupostada, tot i que les despeses fixades l’any passat ja eren inferiors a la dels darrers exercicis”, informaren des de l’Ajuntament.

Tot i que “una part d’aquest superàvit es podria dedicar a noves inversions”, l’objectiu de l’equip de govern és “deixar aquest romanent a caixa perquè repercuteixi directament en benefici dels proveïdors, que així podran cobrar en el termini legal de 30 dies”, explicà l’edil d’Hisenda, Jaume Servera. “Si tenim en compte que molts d’aquests proveïdors són residents del municipi, el superàvit repercutirà sobre l’economia local”, justificà Servera.

El regidor d’Hisenda destacà que “hem demostrat que els darrers anys hem fet els deures mantenint els serveis generals bàsics mentre gestionàvem l’economia municipal amb els criteris d’austeritat propis d’aquesta etapa econòmica”. Tot i això, “la política d’austeritat que hem aplicat ens permet aplicar enguany la congelació de l’IBI, la baixada de l’impost de circulació i de la taxa de fems”, afegí Servera.