Part Forana 21/03/2022

Més per Sóller recorda les dones teixidores amb una placa de paper

Es tracta d'un acte simbòlic del 8-M per reivindicar el paper de la dona en la indústria sollerica

1 min
La placa de paper de la plaça Teixidores

PalmaMés per Sóller va instal·lar aquest dissabte una placa de paper en record de les dones teixidores del municipi. "Recordam les dones que feren feina a les fàbriques de Sóller i tornam a demanar que s'instal·li una placa de record", explica la portaveu de Més per Sóller, Laura Celià, en el seu perfil de Twitter.

Es tracta d'un acte simbòlic del 8-M per reivindicar el paper de la dona en la indústria sollerica. A més de la placa de paper, també s'instal·laren sis plafons en els quals dones expliquen quin era el seu paper en aquesta època. "Hi hem plasmat frases de dones que han fet feina a les fàbriques, ja siguin recollides d'articles, com testimonis de dones vives", explica Celià.

"El març del 2019 vàrem fer una proposta de revisió del nomenclàtor local, i la primera acció que es va aprovar va ser canviar el nom de la plaça, que tenia el nom de Teixidors pel de plaça de les Teixidores, però encara ara no hi ha una placa oficial", declara Celià a l'ARA Balears. Aquesta no és la primera vegada que la formació demana a l'equip de govern que s'instal·li aquesta placa. "Hem demanat que s'iniciïn els tràmits en diverses ocasions, però encara no han arrancat", declara la portaveu. En aquest sentit, el batle solleric, Carlos Simarro, manifesta que "l'adquisició de la placa de ceràmica està en tramitació administrativa" i que es farà "tota la via possible".

stats