Part Forana 02/06/2020

MÉS per sa Pobla destaca que el Decret llei de protecció del territori posa en valor la patata poblera

El partit ecosobiranista ha analitzat els efectes de la nova normativa al seu municipi

Ara Balears
1 min
Patates,  un clàssic

PalmaMÉS per sa Pobla ha mostra suport al Decret llei 9/2020, de 25 de maig, de mesures urgents de protecció del territori a les Illes Balears. Aquest decret llei, segons el partit ecosobiranista, beneficia l'ús agrari del sòl rústic, majoritari a sa Pobla, en detriment d'altres usos, com el turístic o el residencial. Segons han informat, a través d'un comunicat, la situació actual "dificultava l'accés a la terra i comprometia la competitivitat productiva de la pagesia". Antoni Simó Tomàs, regidor de Planejament Urbanístic de l'Ajuntament de sa Pobla, ha remarcat que la normativa "posa en valor el producte local, com ara la patata".

El partit ecosobiranista també ha destacat que el decret llei limita els paràmetres de construcció d'habitatges unifamiliars en sòl rústic establint un màxim urbanitzable de 900 m³. A més, han recordat que la nova normativa estableix la prohibició de fer-ho en les Àrees de Prevenció de Riscos que, en el cas de sa Pobla, són aquelles zones que manifesten un risc d'inundació, adjacents als torrents, i les de la zona de Crestatx per espellissament i incendi. En aquest sentit, Antoni Simó Tomàs ha explicat que es tracta d'una mesura que preveu evitar catàstrofes com la torrentada al Llevant de Mallorca el passat 2018.

A més, en el comunicat han remarcat que l'afectació del decret llei pel que fa a sòls urbans no consolidats i a sòls urbanitzables, és a dir, terrenys que no han estat transformats en les darreres dècades, és d'un 6% del nucli urbà del municipi.

stats