Part Forana 01/10/2019

El Pacte de Manacor presenta un programa polític que "posa la gent per damunt de tot"

La coalició d'esquerres segella el compromís de millorar els serveis públics

M. B.
2 min
Carles Grimalt, Miquel Oliver i Núria Hinojosa durant la presentació dels acords de govern.

ManacorEls tres partits de la coalició de govern a Manacor, MÉS-Esquerra, PSOE i Unides Podem (UP) han presentat els eixos del programa polític en què basaran el seu pla d'acció fins al maig del 2023. El batle, Miquel Oliver, ha avançat que aquest no serà el mandat dels grans projectes sinó el de "posar la gent damunt de tot".

Un pla de mobilitat "basat en menys cotxes i més vianants"; una política d'habitatge que afavoreixi l'emancipació dels joves; desenvolupar el projecte educatiu de ciutat amb rutes escolars segures; garantir uns millors serveis de neteja i enllumenat als nuclis urbans; municipalitzar les urbanitzacions que queden pendents; un pla municipal d'emergències; garantir ajudes per als col·lectius més vulnerables; fomentar la pràctica de l'esport; aprovar de manera definitiva el Pla General i fomentar la participació ciutadana i la implicació dels joves en les decisions que afecten les festes populars són les línies d'acció política a les quals es donarà prioritat els propers anys.

Els portaveus dels tres partits, Miquel Oliver, Núria Hinojosa i Carles Grimalt, s'han compromès a dur a terme una acció política dirigida a recuperar la confiança del ciutadà en l'administració municipal. Algunes actuacions, com la millora del servei de l'aigua, el foment de la cultura o la inspecció tècnica dels edificis més antics del municipi, donaran continuïtat a determinats projectes ja iniciats durant l'anterior mandat.

El batle ha assegurat que moltes accions de millora de la qualitat de vida dels ciutadans no requereixen grans inversions sinó, més aviat, voluntat política. Com a exemple, ha recordat que per convertir un carrer en zona de vianants no és necessari fer cap reforma urbanística, "basta amb un senyal que prohibeixi el pas als vehicles".

stats