RELLEU MUNICIPAL
Part Forana 13/01/2018

MÉS passa a governar avui l’Ajuntament de Maria

El Pi deixa la batlia a Guillem Jordà, amb el suport del PSOE

Miquel Barceló
2 min
MÉS passa a governar avui l’Ajuntament de Maria

Maria De La SalutGuillem Jordà, de MÉS, serà el nou batle de Maria de Salut, en substitució de Biel Mas, d’El Pi, seguint l’acord de govern municipal tripartit entre El Pi (2), MÉS (2) i el PSOE (2), mitjançant el qual regionalistes i ecosobiranistes posseeixen durant 18 mesos cadascun la presidència del Consistori, després de la renúncia socialista a assolir la batlia.

Amb dos regidors cada un dels tres partits del pacte, Maria es manté amb un govern de coalició, després que el 21 de juny de 2016 es presentàs una moció de censura a Antoni Mulet (PP), que dimití el 29 de juny per no haver de passar el tràngol de la censura.

Biel Mas ha acabat el seu mandat, que inicià el 5 de juliol de 2016, i ara serà Guillem Jordà qui n’agafarà el relleu al capdavant de l’Ajuntament.

Segons Mas, la gestió dels 18 mesos ha estat “molt positiva” per al poble, amb una sèrie de reptes i projectes importants assolits: una nova biblioteca, millores en els equipaments esportius, nou enllumenat a la plaça, adequació de camins rurals, a més d’un impuls a les noves normes urbanístiques, ara pendents de superar diversos tràmits tècnics i administratius en el Consell de Mallorca.

Pacte sòlid, segons Mas

Per Biel Mas, el pacte funciona i les discrepàncies amb el projecte de creació d’una Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) dins el terme “no ha afectat gens l’estabilitat dins el govern municipal”. “Exposàrem els nostres criteris i cada partit va defensar la seva opinió, sense que s’hagi malmès el pacte”, explica a l’ARA Balears el fins ara batle de Maria de la Salut. El PP, amb 5 regidors, i El Pi, amb dos, estan contra la ZEPA, davant l’abstenció socialista i el suport de MÉS.

Per part seva, Guillem Jordà assumirà la batlia després d’un inici de mandat amb una forta crisi interna que va dur a la dimissió de dos regidors en menys de cinc mesos: Miquel Morey i Eulàlia Ferriol. El relleu del número dos resultà dificultós per la dimissió en cadena de fins a vuit membres de la candidatura ecosobiranista, per la qual cosa s’hagué de recórrer al llistat de suplents per poder cobrir la vacant, que ara està en mans de Jaume Ferriol.

Jordà, durant la presa de possessió d’aquest migdia, explicarà els grans projectes i reptes municipals amb què s’ha de començar i completar la darrera etapa del mandat actual, en què Maria haurà tingut fins a tres batles en només quatre anys. Per tal de poder donar cabuda al major nombre de veïns que vulguin assistir al relleu municipal, la presa de possessió del nou batle tindrà lloc a una sala de les Escoles Velles, edifici que sol suplir el petit saló d’actes de la casa consistorial en ocasions excepcionals. En el cerimonial, s’hi espera la presència de nombrosos dirigents regionals dels partits que integren la corporació marianda.

stats