Part Forana 02/03/2020

MÉS per Marratxí presenta al·legacions contra el parc fotovoltaic de Son Bonet

Considera que hi ha altres alternatives a l'ús de la zona verda entre Cas Capità i el Pla de na Tesa

Ara Balears
2 min
Els membres de MÉS amb el plànol  de Son Bonet.

MarratxíMÉS per Marratxí ha presentat aquest dilluns a Son Bonet les seves al·legacions al projecte de construcció d’un parc fotovoltaic a l’únic espai d’oxigen existent entre l’aeròdrom i el Pla de na Tesa, un dels nuclis històrics de Marratxí i amb una població superior a 3.000 persones, el qual té com a principal objectiu autoproduir el 40% de l’energia que consumeix l’aeroport de Son Sant Joan, ubicat a 5,7 quilòmetres.

El senador autonòmic Vicenç Vidal i el coordinador de MÉS per Marratxí, Joan Francesc Canyelles, han assegurat que l’espai elegit per Aena s'utilitza com a espai verd per part de la ciutadania dels nuclis de Cas Capità i el Pla de na Tesa, al mateix temps que ha servit durant anys per compensar les molèsties que l'aeroport causa als veïns, fet que contribueix a la pau social entre les parts.

Cercar una alternativa

Vicenç Vidal, que dona suport a la iniciativa de MÉS per Marratxí, ha manifestat que "per compensar els impactes de l'aeroport de Son Sant Joan, Aena no pot pretendre eliminar l’única gran zona verda de la qual disposen els veïns. Cal cercar amb urgència una ubicació alternativa no agressiva, com per exemple l’ús de teulades i sostres lliures de Son Bonet i Son Sant Joan”.

Per la seva banda, Joan Francesc Canyelles ha apuntat que "l’espai elegit per Aena és la única zona verda entre l’aeròdrom i Cas Capità i el Pla de na Tesa, un espai que els veïns d’aquests dos nuclis utilitzen diàriament des de fa més de 15 anys i que serveix per mitigar els efectes de tenir l’aeròdrom al costat de casa seva”.

En aquest sentit, Vidal i Canyelles han recordat que existeix un acord d’ús entre Aena i l’Ajuntament de Marratxí per tal que els residents del Pla de na Tesa i Cas Capità puguin utilitzar aquest espai verd. Al conveni signat entre ambdues parts s’estableix que el consistori marratxiner és el responsable del manteniment de la parcel·la, per la qual cosa aquesta no suposa cap despesa per a Aena.

Ambdós representants, acompanyats pels regidors de MÉS per Marratxí, Josep Ramis, Dani Mas i Aina Amengual, han demanat a Aena que cerqui una altra ubicació per al parc fotovoltaic, de manera que la ciutadania de Cas Capità i el Pla de na Tesa no en surti perjudicada.

stats