RELLEU MUNICIPAL
Part Forana 13/01/2018

Maria estrena batlia de MÉS

Guillem Jordà es converteix en el tercer mandatari local en menys de tres anys

Miquel Barceló
2 min
Els sis regidors del pacte de govern acompanyen el nou batle, amb la vara de comandament, a la clastra de la Casa de Cultura.

Maria de la SalutGuillem Jordà (MÉS) és el nou batle de Maria de Salut des d’ahir, després de substituir Biel Mas (El Pi). Es compleix així el repartiment de la batlia establert en el pacte de govern tripartit (El Pi-MÉS-PSOE). El pati de la Casa de Cultura s’omplí de veïns i representants polítics per presenciar el relleu. Biel Mas agraí el suport rebut de part dels socis del pacte i dels funcionaris durant els devuit mesos en què ha estat al capdavant de l’Ajuntament i desitjà sort a Guillem Jordà, qui va prometre ser “el batle de tots el mariandos i de totes les mariandes”.

Tant El Pi com MÉS i PSOE varen valorar de manera extraordinària la gestió duita a terme durant els devuit primers mesos de govern en coalició, mentre que el portaveu del PP, Jaume Ferriol, va retreure que “hi hagi hagut molts de canvis a pitjor”. Segons els conservadors, amb el pacte actual, s’han perdut moltes subvencions i ha mancat participació ciutadana.

Biel Mas refermà el compromís de continuar fent feina mà a mà amb el socis de govern, mentre que Bernardí Gual, del PSOE, va dir que s’han fet molts canvis en positiu els darrers mesos i qualificà d’“èxit” el pacte de govern a tres bandes. Mitjançant aquest acord, els socialistes varen renunciar a qualsevol període de presidència del Consistori, per tal d’aplanar el canvi polític que el juliol de 2016 deixà el PP (el partit més votat, amb 5 regidors) fora del govern municipal.

Jordà es va estrenar com a nou batle i va recordar els projectes dels darrers devuit mesos, dels quals va destacar la nova biblioteca pública. Quant al període que ara comença, es comprometé a impulsar un centre de dia per a les persones majors i una sala polivalent. També refermà la seva defensa d’una ZEPA dins el terme, tal com es pretén des del Govern autonòmic. Aquest, en tot cas, és l’escull més gros entre els tres socis de govern, atès que El Pi s’alinea amb el PP per rebutjar aquest projecte mediambiental, mentre que el PSOE no hi té un pronunciament prou definit. Jordà, sobre aquest tema, lamentà la intoxicació que es fa amb el projecte ZEPA dins Maria i criticà que els que hi estan en contra ho justifiquin dient que “es prendran terres”. “Això és jugar amb la gent”, es va queixar.

Camí de maig de 2019

Propers canvis

Minva el calendari polític municipal i també l’agenda de relleus pendents. El 17 de febrer, a Llucmajor, Bernardí Vives (El Pi) ha d’entregar la vara al socialista Gori Estarelles. El 9 de juny, Joan Xamena (Bloc) ha de donar pas a Jaume Montserrat (El Pi). I a Selva, durant el juliol, el nacionalista Toni Frontera (Arrelam) agafarà el testimoni de Joan Sastre (El Pi).

MÉS, als ajuntaments

MÉS té 14 batlies, 10 amb les sigles pròpies i 4 amb altres segells. Els ecosobiranistes comanden a: Alaró, Campanet, Esporles, Felanitx, Llubí, Maria, Mancor, Marratxí, Montuïri, Palma, Puigpunyent, Santa Maria, Sineu i Sóller, i estan en el govern de: Alcúdia, Búger, Bunyola, Inca, Lloret, Lloseta, Llucmajor, Pollença, Sant Llorenç, sa Pobla, Selva i ses Salines.

stats