Part Forana 28/07/2021

MÉS per Mallorca farà pressió des dels ajuntaments per assegurar l'abastament d'aigua potable a tots els municipis

Presentarà una moció en la qual insta al Govern i al govern espanyol "a elaborar el projecte" que solucioni aquest problema

ARA Balears
1 min
Les reserves d'aigua de les Balears se situen en el 62 % el mes de setembre a les Illes.

PalmaMÉS per Mallorca farà pressió des dels ajuntaments per assegurar l'abastament d'aigua potable a tots els municipis. La formació política presentarà una moció en la qual insta al Govern i al govern espanyol "a elaborar el projecte integral" que solucioni aquest problema i reclama a l'executiu de Pedro Sánchez "finançar les obres necessàries per a garantir l'abastiment d'aigua" arreu de l'Illa, apunta MÉS per Mallorca en una nota.

El text de la moció, sorgit de la feina dels batles i regidors de medi ambient de MÉS, destaca la bona feina de la Conselleria de Medi Ambient i Territori amb l'objectiu de "preservar i recuperar els aqüífers". També aposta per les actuacions de les administracions locals en tasques com el “control i reparacions de fuites", "construcció de depòsits nous" o "canvi de canonades, amb el suport del departament de Cooperació Local del Consell".

Un dels municipis més afectats per la manca d'aigua és Montuïri. El seu batle i membre de l'Executiva de MÉS per Mallorca, Joan Verger, ha explicat que "l'aigua serà un tema crític els propers cinc o deu anys”. En aquest sentit, ha recordat que executar projectes amb les limitacions actuals és molt complicat i, per això, demanen un projecte comú a tota l'illa. “Estam parlant d'actuacions que no llueixen molt, però que afecten un servei bàsic i que són bàsiques per al futur de molts municipis i del país en conjunt", ha dit. 

stats