Part Forana 11/01/2021

MÉS per Inca s'oposa a la subhasta de dos solars del Ministeri de Defensa i proposa destinar-los a habitatge públic

La formació política calcula que s'hi podrien construir fins a 15 domicilis socials

Ara Balears
2 min
Biel Frontera, Alicia Weber i Vicenç Vidal davant un dels solars

PalmaMÉS per Inca s'oposa a la subhasta per part del Ministeri de Defensa de dos solars d'ús residencial i proposa que es destinin a habitatge públic. "Consideram que aquesta venda s'ha d'aturar perquè són dos terrenys públics i s'haurien de destinar a habitatge social", ha explicat a l'ARA Balears el regidor de MÉS per Inca Biel Frontera.

Aquests solars, ubicats als carrers d'Antoni Maria Alcover i el General Weyler, tenen una superfície d'uns 300 metres quadrats cadascun, i la formació calcula que s'hi podrien construir fins a 15 habitatges socials. Per això, la formació política presentarà aquest mes de gener una moció en el ple de l'Ajuntament en la qual instarà el Ministeri de Defensa a retirar-ne la subhasta. "La moció reivindicarà la necessitat d'habitatge social a Mallorca i demanarà l'anul·lació del procés i la cessió al Govern perquè pugui fer una nova promoció pública, que podria ser d'entre 12 i 15 habitatges", ha afegit Frontera.

Segons indica la formació en una nota, les dades actuals d'habitatge social a Inca situen la mitjana en 0,35 habitatges per cada 100 habitants, mentre que l'europea és de quatre habitatges socials per cada 100 habitants. "Inca té un greu problema d'accés a l'habitatge. En aquests moments, l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) hi construeix una promoció de 54 habitatges, i el Consistori li ha cedit un altre solar perquè en pugui edificar vuit més, però és insuficient. Per això, no podem permetre que uns solars d'ús residencial que ara mateix són de titularitat pública no es destinin a l'habitatge públic", ha afegit la regidora d'aquesta formació política, Alicia Weber.

Per la seva banda, el senador autonòmic, Vicenç Vidal, ha recordat la proposta de "desamortització militar" que va fer el mes de novembre a la Comissió de Drets Socials del Senat, en la qual insta el Ministeri de Defensa a cedir el seu patrimoni immoble en desús a altres administracions públiques corresponents. "És intolerable que en aquests moments tingui espais en subhasta mentre a les Balears hi ha una emergència residencial devastadora. Per això, des de MÉS hem reclamat al Senat una desamortització urgent dels edificis militars", ha dit.

stats