Part Forana 30/03/2019

MÉS-Esquerra presenta la seva llista "intergeneracional" a Manacor

La coalició ha elaborat un programa amb 116 propostes i 'Tota la força del món' com a eslògan

Ara Balears
2 min
El candidat a batle, Miquel Oliver, acompanyat de Carme Gomila i Montse Amer.

ManacorDavant un centenar de persones, aquest dissabte s’ha presentat el programa i la llista de MÉS-Esquerra a Manacor. Miquel Oliver encapçala una candidatura transversal i encara més àmplia que la del 2015. Fins a 31 persones formen part de l’equip, moltes de les quals són independents. MÉS-Esquerra, contra tot pronòstic, fou la llista més votada en les anteriors eleccions locals, amb un 22,5% i cinc dels 21 regidors.

La llista està integrada per una majoria de dones i té un caràcter "intergeneracional", segons expliquen des de la mateixa coalició. En aquest sentit, Miquel Oliver ha deixat ben clar que forma part d’un equip "il·lusionat per tornar a fer de Manacor un referent". Qui en fou el primer batle, de tres que n'hi ha hagut durant el mandat actual, ha dit que "la millor manera d’impulsar el canvi al municipi és votar MÉS-Esquerra".

Carme Gomila, número 2 de la candidatura, ha estat l’encarregada de presentar "116 propostes senzilles però valentes per passar de la gestió a la transformació". Les accions giren entorn de fer un municipi més net, més verd i més cuidat. Fiscalitzar les concessions municipals i especialment la de neteja, fer un pla municipal de plantació d’arbres, un altre d’adequació de les voravies i la millora de l’enllumenat són algunes de les propostes en aquest sentit.

Gomila ha explicat que cal un “urbanisme al servei de les persones”. La mobilitat i la vida al carrer també són punts clau: es potenciarà l’ús per als vianants de la primera línia de Portocristo, les rutes cicloturístiques i senderistes, es milloraran i adequaran els espais per a infants i es crearà un eix cívic de la Bassa a Sant Jaume.

Dinamitzar l'economia

Altres propostes són la creació d’un viver d’empreses i el reviscolament de la plaça de les Verdures, per tornar a fer un "Manacor referent, amb una economia dinàmica i de proximitat”.

Montse Amer, actriu i integrant de la candidatura, ha presentat, una per una, les persones que componen "una llista d’esquerra plural i de país". L'eslògan de campanya és 'Tota la força del món', extret d'un poema de Guillem d'Efak. Aquesta propera setmana es llançarà el programa en paper i la web www.miqueloliver.cat ja està activa per conèixer-ne tota la informació.

stats