Part Forana 06/09/2019

MÉS per Capdepera diu que la reforma del port és la menys impactant possible

Assegura que el reforçament del dic és necessari per una qüestió de seguretat

M. B.
1 min
El darrers temporals han malmès el dic de contenció del port de Cala Rajada.

CapdeperaMÉS per Capdepera es mostra a favor del projecte de reforçament del dic del port de Cala Rajada i de reordenació dels usos, que Ports de les Illes Balears ha tingut en exposició pública. "Entenem que és el menys impactant possible", expliquen des de la formació ecosobiranista.

El dic del port necessita un reforçament que doni solució als greus problemes de seguretat que presenta l'actual espigó quan hi ha temporals de Llevant, com també als danys que provoquen els corrents a les barques amarrades a l'interior.

L'alternativa triada preveu un petit afegitó a la punta de l'espigó, que el tancarà en forma de martell, i la instal·lació d'una escullera, que el protegirà en tota la seva extensió. "Celebram que s'hagin descartat altres alternatives que haurien omplit de formigó el fons del port o que haurien suposat nous dics exteriors", expliquen des de MÉS per Capdepera.

Al·legacions

No obstant això, MÉS hi ha presentat al·legacions en dos sentits. Per un costat, demanant informació sobre el volum i superfície de la nova estructura, formada pel talús i l'escullera que protegiran l'espigó, i la seva afectació sobre la posidònia existent a la zona més pròxima a la bocana del port. MÉS demana que es faci el possible per reduir aquesta afectació, sense comprometre l'objectiu de garantir la seguretat de les barques i de les persones que treballen al port.

També ha sol·licitat que el nou edifici que ha de substituir l'actual construcció on hi ha l'antic bar Marítim preservi una estètica tradicional. D'altra banda, considera que és imprescindible que es dragui una part del fons del port, atesa la poca profunditat existent en algunes zones a causa de l'acumulació de llots.

stats