MÉS per Capdepera proposa un paquet d'ajudes de 120.000 euros per a microempreses i autònoms

Els sobiranistes consideren que els doblers d'aquesta partida haurien de sortir del que l'equip de govern paga cada any a mitjans de comunicació

MÉS per Capdepera ha presentat una moció perquè es tracti en el pròxim ple municipal en la qual es proposa un paquet d'ajudes d'almenys 120.000 euros per a microempreses i autònoms. Els sobiranistes proposen que els doblers surtin de la quantitat que cada any l'equip de govern paga, sense el control de l'interventor, a diferents mitjans de comunicació, així com dels 16.740 euros que hi ha pressupostats enguany per a ajudes als grups polítics amb representació municipal. MÉS per Capdepera ha assenyalat que en cas que no s'aprovi la moció, donarà la part que li correspondria a entitats que treballin en causes socials.

MÉS per Capdepera assenyala que la proposta agafa com a referència les ajudes que s'han aprovat al Consistori de Manacor. Allà, l'Ajuntament ha optat per ajudar les empreses i autònoms que hagin vist reduïda la seva facturació de manera evident, i que tinguin menys de deu treballadors i un volum de negoci inferior als dos milions d'euros.

El paquet que proposa MÉS per Capdepera podria implicar ajudes de fins a 1.000 euros per a cada empresa o professional. L'objectiu és que puguin fer front a les despeses de lloguer, préstecs hipotecaris vinculats a l'activitat empresarial, material per complir els protocols sanitaris, assegurances, subministrament d'energia, aplicacions informàtiques, taxes de fems i impostos locals, etc.

Queixes des de Més

MÉS per Capdepera assenyala que al llarg de l'any 2019 i alguns mesos de 2020 l'equip de govern de l'Ajuntament "ha donat a dit, sense la fiscalització de l'interventor o sense partida pressupostària", més de 62.000 euros a determinades empreses propietàries de mitjans de comunicació. Apunten que, d'aquesta quantitat, quasi 54.000 euros s'han destinat a l'empresa que publica una revista setmanalment al municipi.

Els sobiranistes consideren "absurd" que davant l'actual emergència social els partits polítics
de Capdepera "hàgim de rebre més de 16.000 euros en ajudes". "Per això, és imprescindible que
aquesta quantitat es destini a altres necessitats", afegeixen.