Part Forana 23/03/2017

El Mercat d'Inca crea una zona d'oferta dedicada a la producció ecològica

El nou espai, estrenat aquest dijous, ha acollit nou expositors especialitzats

Ara Balears
1 min
Representants municipals de l'associació de productors, davant una de les noves paradetes.

IncaLa plaça de Santa Maria la Major acollirà cada dijous, durant el Mercat d'Inca, una zona dedicada a la producció ecològica. Virgilio Moreno, batle d'Inca; María José Fernández, regidora de Mercats, i Antònia Sabater, regidora de Fires i Dijous Bo, juntament amb representants de l'associació de productors ecològics Apaema i del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE), han donat el sus a aquesta nova proposta. "Avançam dins el pla de millora i revitalització del Mercat d'Inca amb aquesta zona, que és la primera de Mallorca on es poden trobar productes certificats de producció ecològica alimentaris i no alimentaris", ha explicat Fernández. Així els consumidors podran trobar des de fruita o verdura fins a productes de neteja o d'higiene personal.

La nova zona consta d'un total de nou placers amb paradetes amb la identificació pròpia del producte certificat. Des del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica es realitzaran inspeccions periòdiques per comprovar que tot el producte que s'ofereix sota aquest segell compleixi els criteris homologats.

El CBPAE és l'únic òrgan que pot certificar els productes agroalimentaris ecològics. "Amb aquesta mesura garantim als consumidors que el producte es considera ecològic perquè almenys el 95% dels seus ingredients d'origen agrari han estat produïts i/o elaborats per un productor controlat i inscrit en els registres", ha explicat Moreno. També s'ha cercat la unitat estètica per tal que els visitants del Mercat d'Inca puguin identificar els llocs convenientment.

stats