Part Forana 03/06/2020

Marratxí, primer municipi de Mallorca a sumar-se al pla de Govern i del Consell d'ajudes a autònoms

Beneficiarà 240 petits empresaris i disposa d'una partida de quasi mig milió d'euros

Ara Balears
2 min
Representants de Marratxí i de la Conselleria de Model Econòmic, durant la signatura del conveni.

MarratxíEl batle de Marratxí, Miquel Cabot, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, han signat un acord a través del qual el municipi aportarà 110.000 euros a la convocatòria del Govern d’ajudes extraordinàries per a persones treballadores autònomes, l'activitat de les quals s'ha vist afectada per la pandèmia del covid-19.

Marratxí és, d’aquesta manera, el primer municipi que s’ha sumat a aquestes mesures per al reinici i el manteniment del treball autònom aprovades recentment en la Mesa de Diàleg Social. El de Marratxí és el primer municipi que complementa les ajudes a autònoms, però el Govern espera que la convocatòria, amb un pressupost inicial d’11,4 milions d’euros, arribi amb les aportacions dels municipis als 15 milions d’euros.

D’aquesta manera, l’Ajuntament incrementarà la quantitat que es podrà repartir a Marratxí i que suma 474.729 euros. A més de les aportacions municipals, el Govern aporta 274.050 euros i el Consell de Mallorca, 90.669. Així, en total, el municipi disposarà de gairebé mig milió d’euros a repartir en ajudes no retornables, que podran beneficiar prop de 240 persones autònomes del municipi.

A la signatura de l’acord, hi han acudit, a més del conseller i el batle, la directora general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular, Vanessa Rosselló; el primer tinent de batle de l’Ajuntament, Joan Francesc Canyelles, i la segona tinent de batle, Neus Serra.

Ajudes fins a 3.000 euros

L’objectiu d’aquest paquet de mesures és ajudar els autònoms a reiniciar la seva activitat un cop ha començat el procés de desescalada. S’hi poden presentar dos tipus de persones treballadores: aquelles que fan feina tot l’any, però s’han vist afectades per la declaració de l’estat d’alarma, i els coneguts com a treballadors autònoms de temporada que enguany no hagin pogut iniciar la seva activitat.

L’import dels ajuts oscil·la en funció de si tenen o no persones treballadores contractades a càrrec seu: en cas de no tenir-ne, l’ajuda és de 2.000 euros; en cas de tenir-ne una o dues, 2.500 euros; i en cas de tenir-ne més de dues, 3.000 euros. A més, es tracta d’un ajut compatible amb la prestació extraordinària per cessament d’activitat aprovada pel govern central i amb el cas d'haver fet un ERTO. Els ajuntaments tenen fins al 15 de juliol per adherir-se al paquet de mesures urgents presentades la setmana passada.

stats