Part Forana 27/11/2019

Marratxí cedeix dos solars a l'Ibavi per a un projecte de 35 habitatges socials

La inversió del Govern serà de tres milions d'euros i es preveu que siguin en règim de lloguer

Ara Balears
2 min
El conseller Marc Pons (segon per l'esquerra) i els representants de l'Ajuntament de Marratxí.

MarratxíL'Ajuntament de Marratxí cedirà dos solars a l'Ibavi per construir-hi habitatge de protecció oficial (HPO) en règim de lloguer. El projecte preveu 35 HPO i 13 places de pàrquing, que es construiran als carrers de Xesc Forteza i de Juli Ramis, a sa Cabana, amb un pressupost total per part de l'Ibavi de tres milions d'euros. La previsió és que les obres comencin el 2021.

Aquest dimecres dematí, el batle, Miquel Cabot; el primer tinent de batle i regidor d’Urbanisme i Habitatge, Joan Francesc Canyelles, i la regidora de Participació Ciutadana, Neus Serra, s’han reunit a l’Ajuntament amb el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i la directora gerent de l'Ibavi, Cristina Ballester, per parlar de diverses qüestions, entre les quals hi ha el tema dels habitatges socials.

Pons ha destacat que "per al Govern de les Illes Balears l'habitatge és una prioritat absoluta, hi dedicam molts de recursos i ho repartim per totes les illes i per tots els municipis. El nostre compromís és construir habitatge públic a tot aquell sòl que se'ns cedeixi, per augmentar l'actual parc d'habitatge públic".

Actualment, el parc públic d'habitatge és d'uns 1.800 HPO i un dels objectius d'aquesta legislatura és duplicar-lo fins a 3.600. El 2020 més de 500 habitatges de protecció oficial ja estaran en construcció, segons el conseller.

Problema per als joves

Cabot ha explicat que "tots coneixem la problemàtica de l’habitatge a Mallorca, i a Marratxí no és diferent. És un municipi qu es troba a prop de Palma, amb molta pressió sobre habitatge. Especialment la joventut es troba amb dificultats per accedir-hi. Per això, estam molt contents de la visita del conseller i dels acords amb l’Ibavi per construir habitatge públic al nostre municipi".

Canyelles ha destacat, en la mateixa línia, que "es tracta d’una promoció molt important per a Marratxí, que atén una de les prioritats que tenim al Consistori, les polítiques d’accés a l’habitatge. A més, seran habitatges en règim de lloguer, que és una reivindicació que hem plantejat. En definitiva, cobrirem una necessitat important del municipi".

stats