MEDI AMBIENT
Part Forana 07/04/2017

Maristany d’Alcúdia ja té qui la cuidi

Un programa valorará l’ecosistema de l’indret que està en procés de ser declarat Zona Especial de Protecció d’Aus

Ara Balears
2 min
El projecte mediambiental, que afecta una futura ZEPA, té un abast participatiu de tres centres escolars del municipi.

AlcúdiaAquest divendres es va presentar el projecte escolar Maristany, que consisteix a valorar l’ecosistema de l’indret que està en procés de ser declarat Zona Especial de Protecció d’Aus (ZEPA). El projecte està lligat a la formació acadèmica dels alumnes de 4t d’ESO que cursen ciències aplicades a l’activitat professional.

Un total de 90 alumes de l’IES Alcúdia, Escola Nostra Senyora de la Consolació i IES Port d’Alcúdia realitzaran paràmetres fisicoquímics i biològics per avaluar l’ecosistema a través de visites programades amb un multiparamètric hídric. L’Ajuntament, a través de l’àrea de Medi Ambient, ha vist amb bons ulls aquesta iniciativa i hi col·labora facilitant el multiparamètric hídric, per fer els mesuratges.

El projecte Maristany va ser presentat a les dependències de l’escola Nostra Senyora de la Consolació. El director, Salvador Piña, va donar les gràcies a l’Ajuntament per haver-hi participat. Per part seva, el regidor de Medi Ambient, Tomàs Adrover, va subratllar que totes les entitats i escoles han fet possible aquesta iniciativa, “però els vertaders protagonistes són els alumnes que hauran de desenvolupar-lo”.

El batle, Antoni Mir, va agrair a les tres escoles que hi prenen part que s’hagin unit per dur a terme aquest treball i, a més, va destacar les tasques de les professores que han tingut la iniciativa. També va animar els alumnes a analitzar l’ecosistema, ja que és el primer pic que es fa un estudi d’aquest caire.

Una vegada finalitzat el projecte, es realitzarà un informe amb les dades recopilades. La idea principal d’aquest treball és ser la base per continuar prenent dades amb l’objectiu de poder tenir la sèrie històrica continuada en el temps.

stats