XMaria i Partit Popular presenten el seu acord per a la moció de censura a Maria de la Salut

Els partits de l'oposició han detallat les principals actuacions previstes en el seu pacte

Els partits de l'actual oposició a Maria de la Salut,  XMaria  i PP, han presentat un decàleg d'actuacions per dur a terme una vegada hagi tirat endavant la moció de censura a l'equip de govern format per El Pi i el PSOE. Bernat  Quetglas  ( XMaria ) i Jaume Ferrer (PP) han detallat els punts clau del pacte entre els partits incidint en les necessitats que consideren més urgents.

Sobiranistes i populars coincideixen en les seves principals preocupacions, que són les actuacions previstes en matèries com la millora de la neteja i el manteniment del municipi, fomentar activitats que recuperin la vida del poble, assegurar el compliment de les normatives, apostar pel reciclatge, afavorir la transparència o exigir una millora en infraestructures al Govern. Una altra de les apostes dels dos partits és revitalitzar la taula d'associacions i recuperar les consultes populars a fi de donar veu a totes les edats.

El pacte entre XMaria i PP reparteix la legislatura entre els dos partits. Bernat Quetglas (XMaria) serà el batle dos terços del període restant, i Jaume Ferrer (PP) ho serà un terç del que queda de legislatura. Això serien uns 20 mesos per als sobiranistes i més o menys 10 mesos per als populars. 

L'enrenou polític de Maria de la Salut es produeix, segons Jaume Ferrer, per "les coses que a l'Ajuntament no funcionen com haurien de funcionar". Segons el portaveu dels populars, l'anterior exercici econòmic es va tancar en dèficit i el d'aquest any ha hagut de sofrir un pla d'ajust. Els pressupostos proposats per l'equip de govern han sofert retallades, també per l'impacte econòmic  del covid-19 . En un primer moment  XMaria  i PP votaren en contra dels comptes; no obstant això, existeix la possibilitat de perdre una subvenció per un projecte d'asfaltatge i senyalització de camins, que segons informa  Ultima Hora seria de 560.000 euros. Aquest fet ha motivat la rectificació d'ambdós partits.

Aquest dilluns està convocat un ple extraordinari a les 20.30 h per aprovar els pressupostos. Bernat  Quetglas  ha assegurat que, per tal de no perdre la subvenció, "recorrerem a les modificacions de crèdit". D'aquesta manera es podran "redistribuir les partides" a altres àrees "que ho necessiten", ha conclòs.