Part Forana 15/12/2017

La manca de consens atura l'aprovació dels pressupostos de Calvià

Els socialistes governen en minoria amb 10 regidors

C.fontanet
2 min
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Calvià

PalmaL'aprovació dels pressupostos de l'Ajuntament de Calvià per al 2018 segueix en l'aire. Després del cessament del regidor de joventut i participació Fernando Alcaraz de 'Sí se Puede Calvià', l'equip de govern necessita trobar una solució per donar llum verda al projecte pressupostari. Recordem que els socialistes governen en minoria amb 10 regidors.

El batle Alfonso Rodríguez ha volgut deixat clar que "els calvianers poden estar tranquils" incidint en que la prioritat és aprovar els pressupostos. Rodríguez afirma que "si en les properes setmanes hi ha una formació que cregui que aquests pressupostos puguin mereixer la seva aprovació o abstenció ho farem". "Calvià no sofrirà per això", afegeix el batle.

Rodríguez ha explicat que l'acord verbal que mantenia amb l'exregidor de 'Sí se Puede Calvià', era definitiu. Però davant les exigències "desorbitades" que Alcaraz demanava per l'àrea de joventut i participació el tracte es trencà. Rodríguez considera important l'àrea de joventut i participació però no creu just disminuir les partides destinades a altres "àrees més importants i prioritàries per als calvianers".

Esquerra Oberta, que no forma part de l'equip de govern, arribà a un acord de mínims per tal de poder aprovar els pressupostos. Tot i que la formació vol deixar clar que si es produeix alguna modificació s'haurà de debatre i en cas de no estar-hi d'acord retiraran el seu suport.

El Partit Popular de Calvià recrimina a l'actual PSOE calvianer que estigui seguint les mateixes passes donades durant la legislatura de 1995 amb Margarita Nájera i Anselmo Martín per lapidar el seu propi pacte i governar en solitari durant el darrer tram de legislatura; "com passarà actualment després que el batle Alfonso Rodríguez hagi destituït el regidor de Sí Se Puede, Fernando Alacaraz".

El portaveu del Grup Municipal Popular de Calvià, José Manuel Ruiz, incideix en que el batle i els seus "no són de fiar", destacant que "l'únic responsable del que està passant a l'Ajuntament calvianer és el PSIB-PSOE que fa servir i abusa dels partits minoritaris per després deixar-los tirats".

Amb tot, des del Partit Popular de Calvià, presidència ostentada, també, per José Manuel Ruiz, recalca que "el que seguim vivint a l'Ajuntament és un autèntic circ, un absolut despropòsit".

stats