Part Forana 05/04/2022

Manacor torna a injectar 500.000 euros per a la rehabilitació de façanes del municipi

És el segon any que es posa en marxa la campanya 'Manacor, posa't guapa'

ARA Balears
2 min
Carrers pràcticament buits de gent a Manacor.

PalmaL'Ajuntament de Manacor torna a posar en marxa la convocatòria de subvencions per a la rehabilitació de façanes 'Manacor, posa't guapa'. Enguany la injecció econòmica per a aquesta iniciativa tornarà a ser de 500.000 euros, informa el Consistori en una nota.

La subvenció s'adreça a les obres d'embelliment, manteniment, conservació, restauració i rehabilitació d'immobles del municipi de Manacor situats en sòl urbà i a les façanes visibles des de la via pública, amb una antiguitat mínima de deu anys. S'hi poden acollir habitatges unifamiliars i plurifamiliars, conjunts d'apartaments i adossats.

Les actuacions i obres que es facin amb aquesta subvenció hauran de garantir la coherència amb l'estat de conservació de la façana. Per altra banda, el Consistori recalca que no es concediran ajuts a aquells edificis que tinguin obert un expedient d'infracció urbanística o que s'hagin construït sense llicència.

'Manacor, posa't guapa' subvenciona el 50% del pressupost amb un límit de 400 euros per metre quadrat de façana per als edificis catalogats o ubicats al centre històric de Manacor declarat BIC, en projectes que necessitin un tractament específic. Per a la resta, se subvenciona el 50% del pressupost amb un tlímit de 100 euros per metre quadrat de façana. Enguany, a més, s'estableixen dues línies diferenciades, amb 150.000 euros per als edificis catalogats o ubicats al centre històric de Manacor, i 350.000 euros per a la resta d'edificis del terme.

Les sol·licituds s'han de fer a l'Ajuntament de Manacor en el moment de sol·licitar la llicència o de presentar la comunicació prèvia. Els interessats hauran de presentar una memòria descriptiva de les obres, un pressupost general i fotografies actuals de la façana a rehabilitar. Els ajuts es concediran per ordre d'entrada al Registre General de l'Ajuntament de Manacor fins que s'acabi la dotació pressupostària.

Aquelles persones que ja es varen presentar a la primera convocatòria però que en quedaren fora per haver-se exhaurit la dotació pressupostària, poden tornar a presentar-s'hi i només hauran de presentar la sol·licitud. Les peticions es poden demanar fins dia 1 de maig i el termini màxim per executar les obres és l'1 de juny de 2023.

Primera convocatòria

Amb la primera convocatòria de 'Manacor, posa't guapa' es varen embellir 63 edificis. Per nuclis de població, a Manacor se n'aprovaren 50, a Portocristo, 7; i a s'Illot, 6. Pel que fa a la tipologia de les subvencions autoritzades, 51 corresponen a habitatges unifamiliars i 22 a conjunts de propietaris.

stats