Part Forana 05/03/2021

Manacor se suma a un sistema de protecció de víctimes de violència masclista

Els agents de la Policia Local rebran formació específica sobre aquesta matèria

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'una agressió masclista.

ManacorLa Policia Nacional i l'Ajuntament de Manacor han firmat aquest divendres un protocol de col·laboració. L'objectiu és garantir que es compleixen les mesures de protecció de les víctimes de violència masclista. Per això, els agents de la Policia Local de Manacor rebran formació específica sobre aquesta matèria i col·laboraran amb la Policia Nacional quan se'ls necessiti, segons recull Efe.

La delegada del govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, ha recalcat la necessitat de formar les Forces i Cossos de Seguretat i els policies locals per reforçar la protecció de les víctimes. Per la seva banda, el batle del municipi, Miquel Oliver, ha assegurat que aquest conveni és "una prioritat per a l'Ajuntament" i permetrà una resposta policial "més ràpida i eficaç davant situacions de risc per violència masclista". "Una societat civilitzada no pot tolerar cap classe de violència contra les dones", ha remarcat.

Cal destacar que, amb la incorporació de Manacor, ja són nou les localitats de les Balears que han implantat aquest sistema, anomenat VioGén. També n'hi ha set més que estan en tràmits per fer-ho. Amb la seva incorporació a aquest programa, Manacor podrà ampliar la plantilla de la Policia Local amb nous agents, que assumiran tasques relacionades amb l'atenció a les víctimes.

stats