Part Forana 03/01/2020

Manacor, Sóller, Consell i Vilafranca estrenen una aplicació sobre incidències a la via pública

La resta dels 48 municipis adherits al consorci TIC s'aniran sumant a aquest servei

M. Barceló
1 min
Miquel Oliver ha valorat les noves tecnologies al servei de la intercomunicació amb els veïnats.

ManacorEl conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el batle de Manacor, Miquel Oliver, han presentant l’aplicació que permet que els ciutadans i ciutadanes notifiquin incidències a l'administració local. L'aplicació, que ja està disponible, ha estat batiada amb el nom 'El teu ajuntament'. Aquest sistema de comunicació es posa també en servei a Sóller, Consell i Vilafranca. S'espera que els propers mesos s'hi vagin adherint la resta dels 48 municipis de l'illa adscrits al consorci TIC-Mallorca.

L'acte de presentació de l'aplicació ha tingut lloc a l'Ajuntament de Manacor, on el batle, Miquel Oliver, ha explicat que es tracta d'un bon sistema d'intercomunicació entre l'administració local i els ciutadans "que reduirà la tensió" davant determinades situacions, ja que els ciutadans i ciutadanes tindran una eina ràpida per poder denunciar o informar de desperfectes a la via pública o d'altres situacions de risc.

La nova aplicació, totalment gratuïta, geolocalitza el dispositiu mòbil i envia la ubicació exacta de la incidència. A més, també permet afegir fotografies i adjuntar-hi missatges de manera totalment anònima. La incidència es rep a l'ajuntament corresponent i el comunicant pot anar seguint en quina situació es troba fins al final de la seva resolució.

El regidor de Participació de Manacor, Carles Grimalt, ha assegurat que l'Ajuntament disposa de personal per analitzar la incidència i tramitar-la cap al departament corresponent. El batle ha afegit que s'està estudiant la inserció de l'agenda d'actes en el municipi a l'aplicació com una passa més en els processos participatius.

stats