Part Forana 03/05/2021

Manacor recupera el departament de Joventut, després de 20 anys, per centrar-se en la salut mental d'aquest col·lectiu

L'ajuntament del municipi hi destina una partida de 100.000 euros

ARA Balears
1 min
Imatge de l'espai de joventut.

ManacorL'Ajuntament de Manacor ha recuperat el departament de Joventut "després de 20 anys sense polítiques actives de joventut", ha assegurat la delegada de Joventut, Carme Gomila, en una nota. El pressupost municipal ha inclòs enguany una partida de 100.000 euros que, sumats a dues tècniques a jornada completa, són els recursos que es destinen al nou departament. Així mateix, el consistori ha habilitat i reformat una de les sales de l'Espai Na Camel·la per prestar aquest servei.

El consistori recorda la "delicada" situació econòmica en la qual es troben els joves i que l'atur juvenil a les Illes arriba al 40%. En aquest sentit, recalca un increment de la precarització i l'augment dels intents de suïcidi entre els joves de 15 a 29 anys. "Som la primera generació que viurem pitjor que els nostres pares, patim una forta pressió generacional, estam sobreformats i no trobam el nostre espai. Per això, l'Ajuntament no pot mirar cap a una altra banda", ha dit Gomila.

El nou departament pretén anar molt més enllà de la clàssica concepció d'entendre la joventut com a sinònim de polítiques de lleure. "No ens volem conformar en només oferir lleure", ha dit Gomila. En aquest sentit, el departament s'estructura en tres àrees: un Punt d'Informació Juvenil, ubicat a l'Espai Na Camel·la, que obrirà també els horabaixes i que està pendent de contractar-se; el nou servei de Dinamització, el qual ha iniciat la creació del Consell Municipal de Joves, que pretén fer una passa més en la democratització del municipi; i finalment el Pla de Salut Integral.

stats