Part Forana 11/01/2021

Manacor abaixa la tarifa de recollida de residus i bonifica encara més els ciutadans que separen els fems

Els residents al municipi poden sol·licitar la reducció fins al 28 de febrer

Ara Balears
1 min
Poal per la fracció d'orgànic per a la recollida selectiva a Manacor

PalmaManacor arranca el 2021 amb noves mesures per potenciar el reciclatge. Segons ha informat l'Ajuntament del municipi a través d'un comunicat, les persones que es comprometen a fer una separació de residus i un reciclatge correctes tindran una baixada del 21%, mentre que pel que fa a les tarifes ordinàries la reducció serà del 4%. Cal recordar que les persones que vulguin gaudir del descens d'un 21% en les tarifes de recollida de residus no només s'han de comprometre a separar el fems correctament, sinó que també han de permetre l'accés d'inspectors de l'Ajuntament per comprovar-ho.

El delegat de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manacor, Sebastià Llodrà, ha celebrat l'aprovació de la reducció i ha recordat que des del Consistori "apostam per una taxa viva que es modifica i canvia segons la situació". Llodrà ha explicat que la idea de l'equip de govern és carregar el cost del tractament de residus amb una major proporció als immobles que no es comprometin amb la separació i el reciclatge de residus. "La nostra intenció és complir amb el principi que qui contamina paga".

Una altra de les novetats d'aquesta nova mesura és que la reducció de la tarifa la podran sol·licitar també els propietaris d'habitatges ubicats en sòl rústic.

Com adherir-s'hi

Aquells residents de Manacor que desitgin acollir-se a la tarifa reduïda de residus tenen fins dia 28 de febrer per fer-ho. Els interessats han de presentar una sol·licitud al registre de l'Ajuntament de Manacor, a qualsevol de les oficines municipals dels altres nuclis de població del terme o mitjançant la Seu Electrònica.

stats