Part Forana 20/06/2018

Manacor se suma a la vaga de fems indefinida i el Raiguer espera a negociar

Si no hi ha avanços importants per assolir "un salari just", en 15 dies començarà una aturada a la comarca d'Inca

M. Barceló
2 min
Treballadors de Lumsa sortint amb un vehicle de la nau de l'empresa.

ManacorL'Assemblea de treballadors del servei de recollida de fems de Melchor Mascaró SA als pobles de la Mancomunitat del Raiguer ha acceptat una treva i obrir negociacions a partir de la setmana que ve. En canvi, a tot el municipi de Manacor, els treballadors de la concessionària Lumsa han decidit iniciar l'aturada a partir d'aquest dijous.

Al Raiguer s'ajorna l'aturada indefinida que havia de començar també aquest dijous, coincidint amb la de Manacor, i queda ajornada a d'aquí a 15 dies "si no hi ha avanços sòlids perquè els empleats de les concessionàries aconsegueixin un salari just i unes condicions de treball dignes", segons ha explicat el secretari general de Construcció i Serveis de CCOO, Miquel À. Pardo.

Melchor Mascaró SA s'ha reunit amb el comitè aquest dimecres dematí, després de molts de dies de negar-se a asseure's amb els representants dels 35 empleats. L'acord estableix un inici de negociacions, aprovat pels treballadors i treballadores, a partir de dimarts que ve, en què es demanen millores en les condicions laborals i un increment salarial. Melchor Mascaró SA té el servei de recollida de residus urbans de la Mancomunitat del Raiguer, que agrupa 10 municipis. "Mai no es podrà dir que no hem esgotat totes les vies de diàleg. Nosaltres no feim vagues per fer-les", ha subratllat el portaveu de CCOO.

Aquest dimecres horabaixa l'assemblea de Lumsa, que té 55 treballadors, ha decidit que se n'anava a la vaga indefinida per una majoria aclaparadora, assegurant el compliment de serveis mínims pel que fa als centres sanitaris i de serveis socials. Els treballadors han criticat durament el posicionament de l'Ajuntament de Manacor, que només exigirà, per concessió, un increment d'un 1,75% en la nova contracta que s'ha d'adjudicar la propera tardor. Segons Miquel À. Pardo, "la plantilla ja està cansada de promeses i està cremada amb l'actitud de l'Ajuntament i de l'empresa".

Els treballadors de Lumsa, que presten servei a sis nuclis i a poc més de 40.000 habitants, "aniran ja fins al final, cansats de ser maltractats per 850 euros al mes", segons CCOO. Aquesta serà la segona vaga que pateix Manacor amb menys de dos anys, amb l'actual pacte de govern que integren El Pi, PP i AIPC.

stats