Part Forana 04/03/2019

Manacor obre el primer habitatge tutelat del Llevant per a malalts mentals

Disposa de deu places i és gestionat per l'associació Estel de Llevant

M. Barceló
2 min
La batlessa, la consellera, el gerent d'Estel de Llevant i varis tècnics amb alguns dels usuaris de la vivenda tutelada.

ManacorDeu malalts mentals de la comarca de Llevant conviuran en un habitatge tutelat a Manacor que, amb la col·laboració de l'Ajuntament, posa en marxa la Conselleria de Serveis Socials. De fet, és la mateixa administració local la que ha condicionat un immoble de la seva titularitat, fruit de la donació d'un particular, per fer realitat el projecte social que gestiona l'associació Estel de Llevant.

Aquest dilluns, la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, i la batlessa de Manacor, Catalina Riera, han visitat la nova llar social. La Conselleria ha recordat que "per primera vegada les persones amb diagnòstic de salut mental disposen d'una xarxa pública d'atenció social permanent i garantida, a través de la qual s'ofereix una gestió directa o concertada amb entitats", en el cas de la comarca de Manacor amb Estel de Llevant.

Amb l'habitatge tutelat de Manacor ja són 92 les places que ha habilitat el Govern en els darrers anys, a més de 81 places amb suport a l'habitatge i 271 places de servei ocupacional, en el conjunt de les Illes Balears.

Guillem Febrer, gerent d'Estel de Llevant, ha destacat que amb el projecte presentat aquest dilluns "algunes persones tindran per primera vegada una llar", amb supervisió de monitors durant les 24 hores. "Hi ha una demanda elevada i aquest és un punt de partida", ha subratllat abans de recordar que les places d'habitatge tutelat van dirigides a gent amb malalties mentals que necessita una supervisió continuada.

Catalina Riera, per la seva banda, ha remarcat que gràcies al projecte social "s'ajudarà els malalts mentals a connectar amb el seu entorn i amb la seva pròpia autonomia". També ha destacat que Estel de Llevant fa més de 20 anys que treballa en la salut mental a tota la comarca i que els objectius socials s'arriben a assolir quan les administracions treballen en una mateixa direcció.

Finalment, la consellera Santiago, a més de posar en valor la feina d'Estel de Llevant, ha assegurat que "passar de la subvenció –a les entitats gestores– a la concertació dels serveis és una garantia". Santiago ha recordat que es treballa per assolir una "estructura pública i estable" amb l'habilitació d'habitatges tutelats per a malalts mentals, tot recordant el suport que es genera amb la creació de centres ocupacionals i altres serveis.

stats