Part Forana 16/04/2018

Manacor prepara una agenda amb 30 activitats a l'entorn de la Setmana del Llibre

La Fira del Llibre al claustre, dia 23, serà l'acte central del programa cultural

Ara Balears
2 min
La Setmana del Llibre a Manacor s'ha presentat al Claustre, seu de la Fira el proper dia 23.

ManacorPresentacions de llibres, contacontes, exposicions, conferències, tallers infantils, concerts i concursos literaris, en un calendari que inclou fins a 30 activitats, seran els complements que la Setmana del Llibre ofereix a la tradicional fira que any rere any omple de llibres i roses el claustre de Sant Vicenç de Manacor. "Del programa destaca, sobretot, el dia de Sant Jordi, que és la jornada estrella que atreu gent de tota l'illa i reafirma que Manacor no és només el referent cultural del Llevant sinó que és un referent per a tot Mallorca", ha destacat la batlessa de Manacor, Catalina Riera, en la presentació del programa de la gran cita cultural del mes d’abril.

De fet, la Fira del Llibre és el plat principal del programa d'actes culturals que comença aquest dimecres, dia 18 d'abril, i dura fins dia 29. Així, diversos éssers mitològics, actuacions musicals i contacontes acompanyaran els llibreters, les floristeries i les associacions que durant la Fira del Llibre de dilluns dia 23 es reuniran al claustre. "La Fira del Llibre enguany cau en dilluns i tots els nins i nines del municipi hi podran acudir amb les escoles i tornar-hi amb la família després a passar-hi una bona estona", explica el bibliotecari Antoni Ferrer, que ha coordinat el programa d'actes de la Setmana del Llibre.

La setmana del llibre comença dimecres dia 18 a les 19.30 h amb la presentació del llibre il·lustrat 'Els 6 guardians. Una història de Pasqual Calbó', de Iolanda Bonetnou. L'endemà, dijous dia 19, l'activitat es reparteix entre la torre dels Enagistes i la torre de ses Puntes. A les 19 h, la sala d'exposicions de la torre de ses Puntes acollirà la inauguració de l'exposició de Ramon Cavaller '50 aquarel·les de la Menorca del segle XVIII' i mitja hora més tard, a les 20 h, l'autor manacorí Tomeu Matamalas hi presentarà la seva nova novel·la, titulada 'Nova Esmirna'. Al Museu de Manacor, ubicat a la torre dels Enagistes, a les 19 h, hi haurà una visita guiada a l'exposició 'Promontoris i murades, els caps costaners de l'edat del bronze a Mallorca i Menorca', i a les 19 h la directora del Museu de Ciutadella, Majo León, explicarà la importància de les col·leccions museístiques i el seu model de gestió.

Tallers de manualitats

Divendres 20 d'abril el claustre de Manacor acollirà activitats enfocades a totes les edats. A les 16.30 h i a les 18 h a la biblioteca es faran els tallers de treballs manuals 'Llibre d'artista', que aniran a càrrec d'Ennigulart. A les 20 h, al claustre, hi haurà el concert del grup Jo Jet i Maria Ribot. L'endemà, dissabte dia 21, la biblioteca acollirà a les 19.15 h la conferència 'El sueño auroral de María Zambrano: frente al poder'. I l'endemà, diumenge dia 22, el Conservatori acollirà a les 19 h el recital 'Cançons i Àries', que interpretaran la soprano Marina Serra i el pianista José López.

stats