Part Forana 20/07/2016

Manacor espera tornar a la normalitat aquest dijous, després de la vaga

Volem Manacor demana que en futurs contractes de serveis, l'Ajuntament exigeixi clàusules socioambientals

M. Barceló
1 min
La imatge de contenidors rebossants ha de desaparèixer de les vies urbanes, el més tard aquest dijous.

ManacorEntre avui i demà Manacor ha de recuperar el pols i la neteja viària a tots els seus punts urbans del municipi, segons fonts municipals. Amb això, els efectes de cinc dies de vaga del servei de recollida de residus han d'haver desaparegut. Lumsa ha habilitat brigades especials per anar retirant desenes de tones de fems que entre dijous i dilluns es van anar acumulant a les zones de contenidors de carrers i places de la ciutat, pobles i nuclis turístics. Aquesta tasca ha de concloure aquest dijous, segons les pitjors previsions.

L'Ajuntament respira després d'una setmana d'alta tensió amb la companyia adjudicatària del servei de recollida de fems, Lumsa. L'empresa ha mantingut un torcebraç amb la plantilla de treballadors, que després de cinc dies de vaga ha acabat amb un acord de mínims i el compromís d'anar negociant diferents aspectes socials i econòmics del conveni col·lectiu, signat fa poc més de dos mesos.

Clàusules sociambientals

D'altra banda, des de Volem (Podem), partit que forma part de l'oposició, s'ha advertit que en el futur serà necessari exigir "clàusules socioambientals en les contractacions de serveis, obres i subministraments" que es facin d'ara endavant. En un comunicat, Volem Manacor "celebra la suspensió de la vaga i haver arribat a un principi d'acord i demana que l'Ajuntament procuri que les empreses amb les quals contracta "siguin un exemple en matèria laboral, social i mediambiental".

Volem fa una aposta per tal d'aconseguir que "les empreses adjudicatàries tinguin un percentatge de treballadors i treballadores amb una relació laboral estable, amb uns sous que dignifiquin la feina i que ajudin a la inserció laboral de persones treballadores amb discapacitat, aturades de llarga duració i majors de 45 anys", conclou en un comunicat.

stats