Part Forana 13/05/2021

Manacor instal·larà 250 contenidors marrons per potenciar la recollida de matèria orgànica

També n'han adquirit 15 de vidre, 60 d'envasos i 40 de paper

ARA Balears
2 min
Un dels contenidors marrons que s'instal·laran a Manacor

PalmaNova mesura per millorar la gestió de residus a Manacor. L'Ajuntament del municipi ha instal·lat 250 nous contenidors marrons arreu per garantir que es pugui recollir el 100% de la matèria orgànica que generen els residents. A través d'un comunicat, el Consistori ha explicat que amb aquest nou projecte Manacor es converteix en el municipi més gran de les Illes Balears amb el 100% de recollida de matèria orgànica.

Actualment, ja hi havia 150 contenidors FORM, però l'objectiu d'aquests 250 nous és aconseguir que tots els veïns del municipi tinguin a mà la possibilitat de gestionar els residus correctament i facilitar així la recollida de la matèria orgànica que es genera al municipi. Està previst que aquest projecte sigui una realitat a partir del mes de setembre, quan l'Ajuntament de Manacor té previst acabar d'instal·lar tots els contenidors. Aquesta setmana s'han posat els primers contenidors als barris del Serralt i part de Fartàritx i els veïns d'aquests barris ja poden utilitzar-los.

Aquest nou projecte per millorar la gestió de residus no només inclou la matèria orgànica. Segons ha detallat l'Ajuntament de Manacor, també han adquirit nous contenidors d'altres fraccions –15 de vidre, 60 d'envasos i 40 de paper– amb l'objectiu de poder augmentar el màxim nombre d'àrees completes.

Tot i que l'Ajuntament de Manacor ja disposa de tots els contenidors, la implementació serà progressiva per nuclis i barriades, ja que el departament de Medi Ambient prioritza l'atenció als veïns zona per zona i que la informació pugui arribar al major nombre de persones possible mitjançant atenció directa a peu de carrer.

El delegat de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manacor, Sebastià Llodrà, ha destacat que amb aquesta aposta per la gestió responsable de residus "feim una passa definitiva". Amb la implantació total de la recollida d'orgànica l'Ajuntament de Manacor dona compliment al que marca la normativa autonòmica mitjançant la Llei de residus. Per part seva, el batle del municipi, Miquel Oliver, ha destacat que el més important és que "tots els ciutadans tindran la possibilitat de reciclar i, a més, des de l'Ajuntament els incentivam a fer-ho pagant menys".

stats