Part Forana 09/11/2016

Manacor insisteix al Govern a demanar un nou centre de salut

L'Ajuntament ofereix els terrenys necessaris per millorar la infraestructura sanitària municipal

Ara Balears
2 min
La consellera de Salut s'ha reunit amb el batle de Manacor i el regidor municipal de Sanitat.

ManacorEl batle de Manacor, Pedro Rosselló (PP), ha plantejat davant la Conselleria de Salut la necessitat de dotar el municipi amb un nou centre de salut. Per això Pedro Rosselló ha oferit al Govern un solar municipal amb aquest propòsit. Es tracta d'una parcel·la que haurà d’estudiar el departament de Salut. La construcció d’un nou centre de salut és una reivindicació gairebé històrica del municipi, atès que el centre actual, que es troba ubicat al barri de la Torre, ha quedat petit a causa de l’increment de la població, que actualment s’acosta als 40.200 habitants.

Durant la reunió, a la qual han assistit el batle, Pedro Rosselló; la consellera de Salut, Patricia Gómez; el regidor de Salut i Consum de l’Ajuntament, Bernadí Bou; i el director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia, Benito Prósper, la consellera s’ha compromès a treballar perquè el centre de salut sigui una realitat i perquè disposi d’un punt d’atenció continuada per poder donar servei les vint-i-quatre hores del dia. De fet, segons ha revelat el Servei de Salut de les Illes Balears, ja s’ha elaborat un esborrany de pla funcional del futur centre de salut, que tindrà una superfície aproximada de 3.500 metres quadrats i preveu que hi treballin 50 professionals de diferents categories laborals, entre els quals hi haurà vuit metges de família, nou professionals d’infermeria, dos pediatres i una comare. També esta previst que disposi de nou metges i nou infermeres en el servei d’urgències.

Cal recordar que ja el 2009 es va modificar l’ordenació sanitària territorial de les Illes i es va dividir la zona de Manacor en dues parts iguals, que s’havien de dotar de les infraestructures necessàries. El nou centre de salut de Manacor és una d’aquestes infrastructures públiques que encara no s’han executat. Per això des de la Conselleria de Salut han assegurat que els responsables de Planificació analitzaran ara la viabilitat del solar que ha oferit l’Ajuntament de Manacor durant la reunió d’avui.

Millores a l'Hospital Comarcal

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha agraït al batle, Pedro Rosselló, l’oferiment d’un solar per construir un nou centre de salut al municipi. Gómez i Rosselló s’han reunit per parlar de les necessitats sanitàries de la població de Manacor. Des de la Conselleria han recordat que s’han iniciat algunes de les obres de renovació, millora i ampliació de l’hospital. En aquest sentit, l’estiu passat es va reformar l’UCI i ja es treballa per incorporar-hi la ressonància magnètica. El 2017 està previst també iniciar les obres de millora i ampliació d’Urgències.

stats