Part Forana 07/09/2022

Manacor i Felanitx volen construir una canonada que subministri aigua potable i de qualitat a la costa

Els dos municipis sol·liciten que el projecte es financi amb l'impost de turisme sostenible

ARA Balears
1 min
El batle de Manacor, Miquel Oliver, amb el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, la presidenta de la SAM, Cristina Capó, i el gerent de la SAM, Francesc Grimalt, en roda de premsa.

PalmaEls ajuntaments de Manacor i Felanitx han sol·licitat finançar amb fons de l'impost de turisme sostenible la construcció d'una canonada d'aigua que subministri aigua potable i de qualitat des de Manacor fins a la zona costanera sud, que comprèn els nuclis de Cala Murada i Cales de Mallorca. La quantitat sol·licitada ascendeix als 8,1 milions d'euros, i s'estima que, una vegada autoritzada, requeriria dos anys per ser realitat, un de tramitació i un d'execució de la construcció dels 24 quilòmetres de canonada.

"Hem vist en la imminent arribada de l'aigua de la dessaladora una oportunitat per fer feina conjuntament amb la Conselleria de Medi Ambient. El nostre objectiu és optimitzar la construcció de la xarxa de capil·laritat que distribuirà l'aigua per la comarca", ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Aquesta artèria, segons ha detallat l'Ajuntament de Manacor, permetrà connectar les xarxes de distribució d'aigua urbanes a Manacor i la urbanització costanera de Cala Murada. També possibilitarà la integració de la xarxa d'abastiment de Cales de Mallorca. Finalment, alimentarà les xarxes dels nuclis costaners de Felanitx, ja que arribarà fins a Portocolom i s'Horta.

Plànol del projecte.

La canonada entre Manacor i les urbanitzacions de Cala Murada i Cales de Mallorca, i Portocolom, "possibilitarà fer una gestió sostenible del subministrament d'aigua als nuclis costaners, gràcies a l'aportació d'aigua de qualitat de la xarxa", ha destacat l'Ajuntament de Manacor. "La canonada permetrà aportar aigua de qualitat a aquests nuclis costaners del Llevant i alleujar la pressió que pateixen els aqüífers de la zona", ha conclòs el Consistori.

stats