VIOLÈNCIA MASCLISTA
Part Forana 09/11/2018

Manacor estudia com millorar l’atenció a les dones víctimes

Enguany, l’Ajuntament n’ha atès 34 casos

M. Barceló
2 min
Manacor estudia    com millorar l’atenció a les dones víctimes

ManacorLa comissió per a l’atenció de víctimes de violència masclista creada pel departament municipal de Polítiques Socials de l’Ajuntament de Manacor es va reunir per segona vegada per debatre com millorar l’atenció i la protecció a les víctimes. Entre els objectius a mitjan termini hi ha l’aprovació d’un protocol d’intervenció, que permetrà d’una manera més efectiva millorar l’atenció a les dones víctimes de violència, i als seus fills i filles.

“Totes les administracions implicades hem de fer que les víctimes trobin portes obertes per poder demanar l’ajuda que necessiten i sentir-se acompanyades en tot moment”, va explicar la regidora de Serveis Socials, Maria Isabel Bauzà.

A la comissió, hi estan representats l’Institut Balear de la Dona, la Policia Nacional, la Policia Local, el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), la Conselleria de Salut, la Conselleria d’Afers Socials, l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), l’Espai de Dones de Manacor, Càritas, Creu Roja, Ires i l’Ajuntament de Manacor.

L’objectiu d’aquestes reunions és posar les bases que permetin fer feina en xarxa entre els diferents professionals i les diferents administracions que participen en l’atenció i la protecció a les víctimes de violència masclista.

La finalitat del treball en xarxa que es comença a aplicar és arribar al màxim de dones possible i de facilitar atenció i assessorament per diferents canals a totes aquelles dones que es trobin en situació de vulnerabilitat.

Noves iniciatives

Durant les reunions de la comissió per a l’atenció de víctimes de violència masclista, es posen en comú els recursos existents, es comparteixen experiències i les bones pràctiques, al mateix temps que s’estudien noves iniciatives per millorar i universalitzar l’aplicació de la protecció a les víctimes.

L’Ajuntament de Manacor ha atès enguany, a través del servei d’atenció a víctimes de violència masclista, 34 dones per orientació, assessorament i intervenció. Es tracta d’un servei gratuït situat al primer pis de l’edifici municipal del carrer Major, 22. Des de l’Ajuntament es fan campanyes divulgatives perquè les víctimes no dubtin a denunciar la seva situació.

stats