Part Forana 25/06/2021

Manacor destina 500.000 euros a ajudes per rehabilitar les façanes de tot el municipi

S'hi poden acollir els habitatges unifamiliars, plurifamiliars, conjunts d'apartaments o adossats amb 10 anys d'antiguitat com a mínim

ARA Balears
2 min
Vals per als ciutadans i ajudes als restauradors: Manacor encara la recuperació

ManacorL' Ajuntament de Manacor ha llançat la campanya 'Posa't Guapa' amb l'objectiu d'embellir el municipi. La subvenció és de 500.000 euros, amb els quals es podran rehabilitar les façanes, així com mantenir, conservar, restaurar i rehabilitar els immobles situats en sòl urbà. Com a mínim han de tenir 10 anys d'antiguitat i s'hi poden acollir els habitatges unifamiliars, plurifamiliars, conjunts d'apartaments o adossats, explica el consistori en una nota.

El consistori subvencionarà el 50% del pressupost amb un topall de 400 euros per metre quadrat de façana pels edificis catalogats o ubicats al centre històric de Manacor en projectes que requereixin tractament específic. Per a la resta d'edificis del terme municipal se subvenciona el 50% del pressupost amb un topall de 100 euros per metre quadrat de façana.

Les sol·licituds s'han de fer a l'Ajuntament de Manacor en el moment de sol·licitar la llicència o de presentar la comunicació prèvia. Els interessats hauran de presentar una memòria descriptiva de les obres, un pressupost general i fotografies actuals de la façana que s'hagi de rehabilitar. Els ajuts es concediran per ordre d'entrada al Registre General de l'Ajuntament de Manacor fins que s'acabi la dotació pressupostària, tot i que el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha anunciat que no descarten fer una segona convocatòria en funció de l'acollida que tingui la iniciativa entre els ciutadans.

Cal destacar que els edificis que tinguin obert un expedient d'infracció urbanística o que s'hagin construït sense llicència no podran accedir a aquests ajuts. A més, les actuacions i obres que es facin amb aquesta subvenció hauran de garantir coherència amb l'estat de conservació de la façana. "L'administració posa a disposició els recursos públics per embellir el municipi i contribuir a fer tornar petita la mentida que Manacor és lleig", ha explicat Oliver.

Pel que fa als terminis de les obres, les sol·licituds es podran començar a presentar l'endemà de la publicació al BOIB i fins dia 30 de novembre. Les obres han de comptar amb llicència o autorització i el termini màxim per executar-les és el 1r de juny de 2022. "Els terminis són capritxosos perquè aquesta subvenció és possible gràcies al crèdit pressupostari de la incorporació de romanent municipal. Per això, des de l'administració assumim el compromís de complir amb els terminis, però també necessitam la corresponsabilitat dels administrats", ha explicat Oliver.

stats