Part Forana 11/05/2022

Manacor demanarà a Costes la concessió del passeig marítim de Cales de Mallorca i Portocristo

Si s'aprova aquesta petició, l'Ajuntament podrà actuar en cas de necessitat

ARA Balears
1 min
La platja de Porto Cristo.

PalmaL'Ajuntament de Manacor va aprovar en el darrer ple demanar a Costes –que depèn del govern espanyol– la concessió dels passejos marítims de Cales de Mallorca (2.200 metres quadrats) ik de Portocristo (115 metres quadrats) i la zona de l'estació de bombeig de Cala Magrana. Si Madrid aprova aquesta sol·licitud, el Consistori serà el titular d'aquests terrenys i podrà actuar en cas de necessitat.

La regidora d'Urbanisme, Nuria Hinojosa, explica que la Llei de costes determina que és l'Ajuntament el responsable del manteniment d'un passeig marítim. Per això, considera "prudent i intel·ligent" demanar aquesta concessió.

La petició de la concessió es fa arran dels desperfectes que va provocar el temporal Glòria el 20 de gener de 2020. L'Ajuntament es va veure obligat a executar obres "d'emergència" sense tenir la concessió de Costes, que li obrí un expedient sancionador. "Aquest expedient està recorregut", recalca Hinojosa.

En concret, les obres suposaren un cost de gairebé 680.000 euros, repartits entre la ronda del Matí de s'Illot, el passeig de Cales de Mallorca i les Coves Blanques de Portocristo. A les Coves Blanques es repararen els murs i els serveis, a s'Illot es condicionà l'estabilitat del passeig i a Cales de Mallorca s'arreglaren el passeig i la xarxa de clavegueram, afectada pel temporal.

Madrid va prometre ajudes als afectats pel temporal, però encara no han arribat els doblers que els ajuntaments demanaren. En aquest sentit, Hinojosa ha recalcat que l'equip de govern manacorí batallarà" per aconseguir les ajudes del 50% que el govern de Sánchez va prometre pel cost de les obres.

stats